İhraçtan disipline

Güncelleme Tarihi:

İhraçtan disipline
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 23:21

BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı CHP’li Murat Hazinedar, Merkez Yürütme Kurulu’nca (MYK) ‘parti çalışmalarında üyelere sözlü ya da eylemli saldırıda bulunmak, parti düzenini bozmak, çalışmaları aksatmak’ suçlaması ve geçici ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) dünkü toplantısında, Hazinedar için YDK’ya sevk kararı çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, toplantının ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi: “CHP, Türkiye için hukuk derken, bunu boşlukta kalmış bir kavram olarak söylemiyor. Kendi içinde hukuku işleten bir parti, Türkiye’ye de gerçek hukuku getirecek olan partidir. CHP her iki konuda da kendi hukuki çerçevesi içerisinde değerlendirmelerini yaptı ve Beşiktaş Belediye Başkanımızın disipline sevk edilmesi konusunda bir karara vardı. Artık kurulun bu süreci yönetmesini takip edeceğiz.”

GEREKÇE SÖZLÜ SALDIRI
Hazinedar’ın parti tüzüğünün 70/b maddesinde tanımlanan “Geçici Çıkarma Cezası Verilecek Parti Suçları” kapsamında disipline sevk edildiği öğrenildi. Tüzükte bu suçlar, “Gerçeğe aykırı olarak partide kendisine belli görevler verilmiş gibi davranmak ve çalışmak, parti içinde ayrılık gözetmek ve ayrımcılık yapmak, gizli yapılması kararlaştırılan toplantılardaki konuşmaları açıklamak, Parti çalışmalarında üyelere sözlü ya da eylemli saldırıda bulunmak, parti düzenini bozmak, çalışmaları aksatmak” olarak sıralanıyor.Hazinedar hakkında FETÖ soruşturması nedeniyle yurtdışı çıkış yasağı konulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!