Hürriyet muhabiri Arda Akın serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet muhabiri Arda Akın serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 00:44

15 Temmuz darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında tutuklanan Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın, tutukluluk itirazını değerlendiren nöbetçi mahkeme tarafından dün akşam, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “15 Temmuz darbeye teşebbüs” soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Arda Akın 29 Temmuz’daki hakimlik sorgusunun ardından yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, Akın’ın serbest bırakılmasına itiraz edince hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Adli kontrol kararı gereği 14 Ağustos’ta polis merkezine giden Akın gözaltına alınarak savcılığa götürüldü. Savcılık sorgusunda yazdığı haberleri ve Twitter mesajları sorulan Akın, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur. Ne okullarında okudum, ne sohbetlerine katıldım Zaman gazetesine bir kere dahi girmedim. Bankalarında hesabım yoktur. Herhangi bir bağış, kurban vb. bir yardımda bulunmadım” diyerek kendisini savundu. İstanbul nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Arda Akın tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu. 

Haberin Devamı

Hürriyet muhabiri Arda Akın serbest bırakıldı

Evine dönen Akın mutluluğunu eşi Hale Akın ile çocukları Hanzade Ada ve Hüseyin Gökhan’a sarılarak kutladı.

DİLEKÇESİ KABUL EDİLDİ

Arda Akın, kendisinin ve avukatının yazdığı itiraz dilekçesi üzerine dün, İstanbul nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne Silivri Cezaevi’nden SEGBİS’le bağlanarak tahliye talebini yeniledi. Nöbetçi mahkeme, haftada bir kez imza vermesi koşulu ve yurtdışına çıkış yasağı koyarak Arda Akın’ın tahliyesine karar verdi. 

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!