Hopalı gençler: 95 gün boşu boşuna yattık

Güncelleme Tarihi:

Hopalı gençler: 95 gün boşu boşuna yattık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 22:14

ARTVİN’in Hopa ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimine tepki için sokağa çıkanlarla başka bir grup arasında başlayan kavga sonrasında 9 kişi gözaltına alınmış, ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘polise mukavemet’ suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

4 genç 20 Eylül’de serbest bırakılmıştı. Volkan Aydın, Çağdaş Yılmaz, Ekin Yılmaz, Mehmet Çelik ve Erkin Koray Civelek ise çarşamba günü Artvin Adliyesi’nde görülen ikinci duruşması sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çağdaş Yılmaz o gece yaşananları şöyle anlattı: “15 Temmuz günü sokağı provokatörlere bırakmamak için Hopa meydanına gittik. İki grup arasında tartışma çıktı. Polis onları ayırmak için havaya ateş açınca ortam gerildi. Aralarında tartışan gruplar kaçtı. Ancak biz kaçmadık. Çünkü bizim suçumuz yoktu. Kaçmadığımız için polis bizi gözaltına aldı. Daha sonra tutuklandık. Hopa’da herkes bizi tanıyor. Biz muhalif gençleriz. Her zaman da darbeye karşı olduk. Suçsuz yere 95 gün yattık.”

67 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest kalan Tanju Topal ise o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: “O gün orada bulunan hiç kimse darbe destekçisi değildi. Sonradan FETÖ’dan tutuklananlar da yanımıza konuldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!