'Himmet paraları Türkiye’yi kötülemek için kullanılıyor'

Güncelleme Tarihi:

Himmet paraları Türkiye’yi kötülemek için kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 21:51

Başbakan Binali Yıldırım, dün 81 ilden gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) temsilcilerine seslendi.

Haberin Devamı

Yıldırım şöyle konuştu:

“Ekonominin gerçeklerini dikkate alan her türlü kalıcı katkıya sonuna kadar varız. Esnaf ve sanatkârımızın işini kolaylaştıracak, ekonomimizi büyütecek, yeni iş ve aş imkânı sağlayacak her türlü teklife açığız. Devletin işi ticaret olamaz. Devletin işi güvenliktir, adalettir, eğitimdir ve sağlıktır. Devlet ticaret yapamaz. Ticarette esas olan, para kazanmaktır, ayakta kalmaktır. Devlet ticaret yaparsa, vakıf gibi yapar. Hep kaybeder. Çünkü işin sahibi yok veya işin sahibi çok. Böyle ticaret olur mu, sizin bir dükkanda herkes işe karışırsa o iş yürür mü, yürümez. Bir kişi karar verir. Devlet işinde bu işler olmaz. Hani meşhur bir şey var ya, bir yumurtayı 12 asker taşımış, götürürken düşürüp kırmış.

FETÖ’CÜLERE YER VERMEYİN

Haberin Devamı

Maalesef bir alışkanlık var. O alışkanlık da Türkiye’yi sürekli kötü göstermeye çalışmak. Bunu da nasıl yapıyorlar biliyor musunuz, himmet diye abilerden, ablalardan, garip gruplardan topladıkları kuruş kuruş paraları o yabancılara, lobi şirketlerine, gazetelere, televizyonlara, siyasetçilere oluk oluk dağıtıyorlar. Ama burunlarından fitil fitil getireceğiz onların. Memleketini gidip böyle şikâyet etmenin kimsenin yanına kâr kalmayacağını, bu ülkeye ayar çekmenin kimsenin haddi olmadığını görecekler. Nasıl görecekler? İşte sizinle görecekler. Sizden isteğim şudur, aranızda bölücülere ve FETÖ’cülere asla yer vermeyin, kendi içinizden de bu mikropları temizleyin. Bunların memlekete, millete bir faydası yok.
Bunların ihanetlerinin bedelini 15 Temmuz’da beraber ödedik. Eğer bu ihanetin hesabını sormazsak 241 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz bizden davacı olur. Onların hakkını ödeyemeyiz. Onun için bu mesele büyük bir mesele. Bunu beraber çözeceğiz. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!