Hikmet Fidan’ı infaz eden PKK’lı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Hikmet Fidan’ı infaz eden PKK’lı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 12:31

PKK’dan aldığı talimatla, kapatılan HADEP’in Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ı, 4 yıl önce Diyarbakır’da ensesine sıktığı tek kurşunla infaz ettikten sonra ortadan kaybolan terörist ‘Deniz Ulaş’ kod adlı 27 yaşındaki Serkan Şitilay'ın, Şırnak’ın Bestler- Dereler bölgesinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğü belirtildi. Şitilay’ın ölüm haberini PKK kendi yayın organları aracılığıyla duyurdu.

Haberin Devamı

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra silahlı eylemlerine son veren, ancak 1 Haziran 2004’ten sonra tekrar silahlı eylem kararı alarak gruplarını Türkiye’ye gönderen PKK’nın bu kararına karşı çıkıp, Abdullah Öcalan’ın fikirlerini benimsemediği için PKK’nın talimatıyla infaz edilen HADEP’in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ı tek kurşunla öldüren PKK’lı Serkan Şitilay'ın, 11 Nisan günü Bestler- Dereler bölgesinde 2 askerin şehit olduğu çatışmada öldürülen 7 PKK’lıdan biri olduğu belirtildi.

11 yıl önce PKK’ya katılan ve örgütün Kandil Dağı’ndaki Hınere Kampı’ndaki özel kuvvetler biriminde suikast ve sabotaj eğitimi alan Serkan Şitilay, bizzat Murat Karayılan’ın emriyle Diyarbakır’a gönderilerek 6 Temmuz 2005 günü Hikmet Fidan’ı kafasına 1 el ateş ederek öldürdükten sonra kaçtı. Cinayetin işlendiği günden beri hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yakalama emri bulunan PKK’lı Serkan Şitilay’ın adı, cinayetle ilgili dava dosyasında da sıkça geçiyordu. Şitilay, Hikmet Fidan’ı öldürdükten sonra Diyarbakır kırsalından PKK’nın Kandil Dağı’ndaki kamplarına geri döndüğü anlaşıldı.

Haberin Devamı

İŞBİRLİKÇİSİ CİNAYET ANINI ANLATTI

Hikmet Fidan’ı, Serkan Şitilay’a teslim ettikleri için 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve PKK’dan ayrılan Nizamettin Taş’ın başını çektiği PWD’nin (Yurtsever Demokrat Parti) üyesi Fırat Karahan ile Veysi Akgönül yakalandıktan sonra polise verdikleri ifadelerinde, örgütün tehditleri üzerine Hikmet Fidan’ı Serkan Şitilay’a teslim ettiklerini itiraf etmişti.

Veysi Akgönül ifadesinde Fidan cinayetini şöyle anlattı:
“Ben Hikmet Fidan ile görüşüyordum. Kendisiyle Kuzey Irak’ta PWD’lilerin yanında tanıştık. Diyarbakır’daki büroma gelen 2 PKK’lı, ‘Hikmet Fidan’ı öldüreceksin, ya da yarın Bağlar Sağlık Ocağı karşısındaki sokağa getireceksin, aksi halde seni öldürürüz’ dedi. Bu tehdit üzerine ben de Fidan’ı öldürmeyi kabul ettim. Cinayeti tek başıma yapamayacağımı düşündüğüm için durumu yine bizimle PWD adına hareket eden Fırat Karahan’a anlattım. Sonra bir plan yaptık. Hikmet Fidan, bir toplantı için Diyarbakır’a gelmiş ve bir otelde kalıyordu. Fırat Karahan otele gidip, ‘Seninle görüşmek isteyen arkadaşlar var’ diyerek Fidan’ı bir taksiyle Serkan Şitilay’ın belirttiği adrese götürdü. Ardından Serkan beni telefonla arayıp ‘Sana silah getireceğim, Hikmet’i vuracaksın’ dedi. Ben cinayet işleyemeyeceğimi söyleyince Serkan Şitilay, ‘Hikmet’i yanıma getir’ dedi. Kaynartepe Mahallesi 43'üncü Sokak Rahat-1 apartmanının merdiven boşluğunda bizi bekleyen Serkan’ın yanına Hikmet Fidan’ı götürdük. Serkan üzerindeki silahla binanın içinde Hikmet’in ensesine 1 el ateş etti. Birlikte binadan çıktık. Bize, ‘Siz de defolun gidin, Diyarbakır’ı terk edin. Sizi de gebertirim’ dedi. Biz de yurtdışına çıkmak için İstanbul’a gittik ve yakalandık.”

Haberin Devamı


HADEP Genel Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Hikmet Fidan, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Antalya’da DEHAP’ın milletvekili adayıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!