Hava Kuvvetleri Komutanlığı tutuklu 143 öğrenciye sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tutuklu 143 öğrenciye sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 22:34

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Ankara’da olduklarından darbeye destek verdikleri gerekçesiyle tutuklanan 143 Hava Harp Okulu öğrencisi için Hava Kuvvetleri Komutanlığı devreye girdi. Komutanlık, savcılığa yazı göndererek, öğrencilerin darbe girişimi gününden önce komutanlık bilgisi dahilinde paraşüt eğitimi için Ankara’ya geldiklerini ve Kara Harp Okulu’nda konakladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, tutuklu 143 öğrenciden 90’ının, darbe girişimi gecesi darbeci bir albay tarafından zorla üç ayrı helikopterle Etimesgut’a götürüldüğünün, diğerlerinin de Kara Harp Okulu’nda kaldıklarının anlaşıldığını belirtti. Darbecilerin yatakhaneyi bastıklarında öğrencilerin ne yapacaklarını şaşırdıklarını, bir albay tarafından üstlerinde pijamaları olduğu halde zorla helikopterlere götürüldüğünü ortaya koyan görüntüler olduğunu belirten Komutanlık, tutuklu öğrencilerin darbeci olarak değerlendirilmediğini savcılığa bildirdi.

AYRILAN 28 PİLOT TEKRAR GÖREVDE

Bu arada Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kurduğu kumpas ve baskılar sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ayrılmak zorunda kalan 28 pilot da yeniden Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na katıldı. Geri dönen pilotların, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 1 Eylül’de yayınladığı, 15 Ağustos 2016’dan önce herhangi bir nedenle TSK’da ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subayların geri dönüşü için hazırlanan kılavuzdaki şartlara uygun olanlar arasından seçildiği öğrenildi. Geri dönen pilotlar arasında terörle mücadele harekâtlarına katılanlar olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

300’Ü GERİ DÖNÜŞ YOLUNDA

Alınan bilgiye göre, Hava Harp Okulu mezunu olup o dönem Gülhane Askeri Tıp Akademesi’ndeki (GATA) FETÖ’cülerin kumpasları sonucu uçuş yapmaları engellenen 900 kadar pilot adayı teğmen ve üstteğmen de yoğun eğitime alındı. Bunlardan 300’ünün bir yıl içerisinde uçuş brövesini alarak Türk Hava Kuvvetleri personeline pilot olarak dahil olması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!