Güngören'de feci kaza! Hafriyat kamyonu anne ve 2 çocuğuna çarptı: Anne hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2022 10:04

Güngören'de iki çocuğuyla karşıya geçmeye çalışan Nihal Akbaş'a hafriyat kamyonu çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki çocuk savrulurken, anne Akbaş kamyonun altında kaldı. Ağır yaralanan anne kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Nihal Akbaş'ın ölümüne neden olan hafriyat kamyonu sürücüsü tutuklandı. Sürücü hakimlikteki ifadesinde, “Sola döneceğim esnada sinyal vermedim. Ancak aynamı kontrol etmiştim. Olay sebebi ile pişmanım. Kaza sonrası araçtan inince maktulü aracın altında görmem üzerine korktum ve olay yerinden uzaklaştım" dedi.

Haberin Devamı

Kaza, saat 16.00'da Güven Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 34 ZM 211 plakalı hafriyat kamyonunun sürücüsü, iki çocuğuyla yolun karşısına geçmeye çalışan Nihal Akbaş'ı fark etmedi. Sürücü kullandığı kamyonla anne ve iki çocuğuna çarptı.

Çarpmanın etkisiyle çocuklar caddeye savrulurken anne Nihal Akbaş ise kamyonun altında kaldı. Kazayı fark eden çevredeki vatandaşlar polise ve sağlık ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kamyonetin altında kalarak ağır yaralanan kadını ilk müdahalenin ardından en yakın hastaneye kaldırdı.

Kamyonet sürücüsü polis ekiplerince gözaltına alınırken hastaneye kaldırılan Akbaş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çocukların ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

"KORKTUM VE OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIM"

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Semih El Hatır çıkarıldığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, “Ben bir yapı şirketinin TIR şoförlüğünü yapıyorum. TIR kullanmaya yetkili sürücü belgem var. Bu belgeyi Suriye'de almıştım. TIR ile seyir halindeyken sol şeridin boşaldığını gördüm. Aracımla hareket ederken insanlara çarptığımı fark ettim. Kesinlikle onları görmemiştim. Sola döneceğim esnada sinyal vermedim. Ancak aynamı kontrol etmiştim. Olay sebebi ile pişmanım. Kaza sonrası araçtan inince maktulü aracın altında görmem üzerine korktum ve olay yerinden uzaklaştım. Daha sonra patronumu arayarak olaydan bahsettim. Serbest bırakılmak istiyorumö ifadelerini kullandı. Şüpheli Semih El Hatır'ın avukatı ise müvekkilinin 18 yaşından beri kamyon ve TIR kullandığını, tecrübeli olduğunu söyleyerek, “Müvekkilimin olay yerini terk etmesinin sebebi kendisinin Suriye vatandaşı olması ile çevrede bulunan vatandaşlar tarafından baskı görme korkusudur. İş yerine gider gitmez polise haber vermiştir" diye konuştu.

TUTUKLANDI 

Şüpheli hakimlikteki ifadesinin ardından “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!