'Gittiğiniz yol Pensilvanya'nın Kandil'in yolu'

Güncelleme Tarihi:

Gittiğiniz yol Pensilvanyanın Kandilin yolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 00:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına yaptığı konuşmada ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Gittiğiniz yol Kandil’in, Pensilvanya’nın yoludur. Darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun” dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

DEMOKRASİ SİCİLLERİ BOZUK
“FETÖ tetikçilerinin ellerine tutuşturdukları tapeler üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar hâlâ aynı yerde debelenip duruyor. Biz 80 milyonun gönlünde kendimize müstesna bir yer edindik. Onlar ise yoldaşlığını yaptıkları ihanet çetesiyle ve bölücü örgütle birlikte Türkiye’nin aleyhinde çalışmaktan bir gün bile vazgeçmediler. Bunların kendi milletlerine ve devletlerine karşı olan her işin arkasında yer alma konusunda ortaya koydukları inat meselenin araç olmaktan çıkıp amaç haline geldiğini gösteriyor.

CHP’nin temsil ettiği çizgi artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, farklı söylemde bulunma boyutunu aşmış. Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Geçmişlerindeki millete rağmen siyaset yapma anlayışıyla demokrasi sicilleri bozuk olanlar işi bir adım daha ileri götürüp millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır. Güya adalet diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi’ne kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla hukuk, adalet olamaz. Bir defa bile gönül diliyle şehitlerimizi andıklarını, gazilerimize şifa dilediklerini duymadıklarımız ne yazık ki teröristler ve onlara yardım edenler için dünyayı ayağa kaldırıyor.

ŞEHİTLERİN HAKKINI ARAYIN
Hem FETÖ’nün hem PKK’nın önde gelen isimlerinin övgüyle bahsettiği bir genel başkanın yaptığının ülkemizin ve milletimizin yararına olmadığını anlamak için başka bir ölçüye gerek yoktur. Terör örgütleri OHAL’den rahatsızsa siz de uygulama gayesini bile bile buna karşı çıkıyorsanız gittiğiniz yol Kandil’in, Pensilvanya’nın yoludur. Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız. İlla bir hak arayacaksanız gidin PKK, FETÖ, DHKP-C davalarının görüldüğü mahkemelerde şehitlerin, gazilerin, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocukların hakkını arayın.

YAZIKLAR OLSUN
Darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun. Teröristleri bırakıp terörle mücadele edenlerin üzerine gidenlere yazıklar olsun. Ülkesini bırakıp ülkesine saldıranların argümanlarına sarılanlara yazıklar olsun. Kendi milletvekillerinin dünyanın her yerinde vatana ihanet suçu kapsamında kabul edilen eylemine sahip çıkanlar aslında taammüden aynı suça ortak olmaktadır. Konunun ne basın özgürlüğü, ne düşünce ve ifade özgürlüğü ne de milletvekili dokunulmazlığı ilgisinin olmadığını en iyi bu gürültüyü çıkartanlar biliyor. Bir başka terör örgütüyle irtibatları sebebiyle kamudan ihraç edilen ve örgütün emriyle cezaevinde açlık grevi başlatanlara yine bunlar sahip çıkıyor. Esasen bunların hiç birinin derdi demokrasi ve özgürlükleri savunmak değil kendi suçlarını bastırmaktır.”

O ZAMAN KAÇACAK DİYORLARDI
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması ardından AK Parti Genel Başkanı olmasıyla 18 Nisan 2014’ten sonra ilk kez katıldığı partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. O dönemde yapılan toplantıda 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin değerlendirildiğini hatırlatan Erdoğan, “30 Mart 2014 yerel seçim sürecinde nasıl alçakça kalleşçe saldırılara maruz kaldığımızı konuşmuştuk. CHP’nin başındaki zat o dönemde bizim için ‘Seçimden sonra başbakan yurtdışına kaçacak’ tezviratları yapıyordu. Bugün FETÖ ihanet çetesine, onların dümen suyuna girerek ülkesine ihanet edenleri korumak için yolları arşınlayanları o dönemde de aynı çetenin ayakçılığını yapar görüyorduk” dedi.

DEĞİŞİM ZİLLERİ ÇALIYOR
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, parti teşkilatlarında geniş kapsamlı bir değişikliğin yapılacağını şu sözlerle aktardı: “Bazı teşkilatlarımızda metal yorgunluğu emareleri gördüğümüz bir gerçektir. Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, üretken, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim şart. 16 Nisan halk oylamasıyla birlikte başarı ölçüsü değişti. Artık yüzde 49.9 oy bile alsanız başarılı olamıyorsunuz. Bu bakımdan 2019 seçimleri bizim için kritik öneme sahip. 16 Nisan halk oylaması bize çok net bazı mesajlar vermiştir. Şayet gereken dersleri çıkarmazsak 2019’’da işimiz gerçekten zor demektir. AK Parti diğer partilerden farklı olarak kendisini değiştirmeyi, dönüştürmeyi başaran bir partidir. Şu anda da değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir.”


BAKMADAN GEÇME!