Genel Merkezde 1.5 saat anlattı

Güncelleme Tarihi:

Genel Merkezde 1.5 saat anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 00:23

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Genel Merkez’de il başkanlarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bahçeli, yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda, il başkanlarına başkanlık sistemi, parti içindeki muhalif hareket, FETÖ ile bağlantıları ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bahçeli, toplantıda özetle şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu konum başta olmak üzere Türkiye’de fiili bir durum ortaya çıktı. İktidar KHK’larla istediği düzenlemeleri çıkarıyor. Türkiye’nin önünü açmamız gerekiyor. Eğer böyle devam ederse Türkiye’yi gelecekte daha büyük kriz ve sorunlara sürükleyecek. İşte MHP bu krizin çözümünde yol gösterici oluyor.

PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ
Biz parlamenter sistemden yanayız. Eksik ve sıkıntılı yönleri elbette vardır. Ancak bunları onararak, güçlendirerek parlamenter sistemle devam edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Çıkıp diyorlar ki ‘Türkeş başkanlık sistemini istiyordu’. Evet Dokuz Işık kitabında böyle bir konu vardır ancak sonraki dönemde parlamenter sistem savunmuştur. Bunu kimse hatırlamak istemiyor.”

İddialara rağmen kendilerine henüz bir metin sunulmadığını vurgulayan MHP Lideri, “Ortada metin yok bizi evetçi, hayırcı diye eleştiriyorlar. Biz metni görünce kararımızı vereceğiz, kanaatimize göre davranacağız. Kararı Meclis verecek. Akla kara Meclis’te görülecek. 47 yıllık mazimizi dikkate alarak hareket edeceğiz” dedi.

Bahçeli, MHP’nin 40 milletvekili bulunduğunu ve gücünün belli bir noktaya kadar yettiğini dile getirerek, “Meclis’te 330’u bulurlarsa halka gidilecek. Millet ne derse bizim başımızın üzerinde yeri var. Ancak 330’u bulamazlarsa başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkes yasal sınırlarına çekilmek zorunda kalacak.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!