'Garantili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'

Güncelleme Tarihi:

Garantili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 23:21

Başbakan Binali Yıldırım dün İstasyon Meydanı’nda Aydınlılara seslendi. Konuşmasında zaman zaman Aydınlı Adnan Menderes’in yaşadıklarından kesitler anlatan Yıldırım özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Pazar günü inşallah Türkiye’nin ufkunu aydınlatacağız. Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Biz devlet sistemi değil, rejim değil, hükümet sistemini değiştiriyoruz. Devletin sistemi Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet 1923’te bu millet tarafından kuruldu. Cumhuriyet’e dil uzatan karşısında Aydın’ın kadınlarını, gençlerini, gazilerini bulur. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiyoruz. Bu değişiklik Cumhuriyet’i daha da hızlandıracak Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak.

Terörle bu sistemle çok daha etkin mücadele edeceğiz. Neden terör örgütleri bu değişikliğe ‘hayır’ diyor? PKK, FETÖ, onlarla kol kola girmiş HDP ‘hayır’ diyor. Peki Atatürk’ün kurduğu CHP’ye ne demeli? Bu değişiklik bir rejim değişikliği değildir. 1982’den kalma, 35 sene önce darbe ile yazılan anayasanın değişikliğidir. Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Ben 82 Anayasası’na o zaman genç bir bürokrattım hayır dedim.’ Biz de darbe anayasasını, senin ‘hayır’ dediğin anayasayı değiştiriyoruz. Sana yakışan ‘evet’ demektir.

Haberin Devamı

DARBELER DÖNEMİNİ KAPATIYORUZ

Rahmetli Menderes, o zamanlar ‘Oturacağım Çine çayındaki söğütlerin dibine, o saadetle yetineceğim’diyor. En büyük arzusu Aydın’a geri gelmekti geri dönmekti. Bunu bile Menderes’e çok gördüler. Çünkü gözleri dönmüştü. Bir başbakanı idam etmek istiyorlardı. Ondan sonra geleceklere de gözdağı vermek istiyorlardı. Bunu 15 Temmuz’da da denediler ama bu sefer sert kayaya çarptılar. İndiniz meydanlara, o alçak FETÖ’cülere gereken cevabı verdiniz. Millet bizi seçti, bize yetki verdi. Ama onlar silahı tankı görünce tası tarağı toplayacak zannettiler. Kim kaçacak? Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım kaçar mı? Sert kayaya çarptılar. ‘Ölürüz bu bayrağı indirtmeyiz, bu ezanı dindirtmeyiz’ dedik.

16 Nisan’da 27 Mayıs defterini artık kapatıyoruz. Artık hiç kimse Cumhurbaşkanı’nı Meclis’i, tehdit edemeyecek. Milli iradeyi gasp edemeyecek. Patron sizsiniz. Hem Meclis’i hem de Cumhurbaşkanı’nı seçeceksiniz. Bu sistemin adı garantili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. CHP bundan rahatsız. Be kardeşim milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu?”

Haberin Devamı

Yıldırım, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Türkiye’de ilk defa tekli eğitime Aydın’da geçileceğini açıkladı. Ayrıca Aydınlılara 900 yataklı şehir hastanesi ve Aydın-Denizli arası otoyol müjdesini de verdi.

DAVETLE GELECEK

BAŞBAKAN Yıldırım, Fox TV yayınına katıldı. Yıldırım, 16 Nisan’da ‘evet’ çıkması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı parti olarak davet edeceklerini, kongrenin ise normal sürecinde, 2018’de yapılacağını belirtti. “Bu sisteme göre cumhurbaşkanı başbakanı atar, görevden alamaz” diyen Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Davutoğlu’nu aldı” sözleri üzerine “Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanı almadı. Kongreye gitti” yanıtını verdi.

BAKMADAN GEÇME!