FETÖ/DHKP-C işbirliği iddiası

Güncelleme Tarihi:

FETÖ/DHKP-C işbirliği iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 22:13

DARBE girişimi sonrası kaos çıkarmak amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde çıkartılan yangında terör örgütleri DHKP-C ile FETÖ’nün eylem birliği yaptığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Savcılık, FETÖ adına çalışan cezaevindeki personelin desteği alınarak DHKP-C’li hükümlü ve tutuklularının darbe sonrası kaos oluşturma amaçlı isyana teşvik edildiğini tespit etti. Tutuklu ve hükümler 1 Ağustos günü cezaevinde isyan çıkartarak koğuşlarını ateşe verdi. Eyleme katılan mahkûmlar Silivri Cezaevine sevk edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında, 24 kişi gözaltına alındı.

DOKTOR DAHİL 24 GÖZALTI

Bu kişilerden DHKP-C’li olduğu ileri sürülen ve isyan çıktığında koğuşa giderek kendisini esir alınmış gibi gösterip ellerini bağlattığı iddia edilen Cezaevi Doktoru Alp Çetiner ile İnfaz Koruma Başmemuru Hülya Sarıdede, Sağlık Memuru Uğur Topkaraoğlu ve İnfaz Koruma Memuru Ümmü Çapraz tutuklandı. İfadeleri alınan 14 kişi serbest kalırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aralarında kurum psikoloğu Zeynep Akın Çiçek’in bulunduğu gözaltındaki 4 kişinin ise sorguları devam ediyor.

Haberin Devamı

DOKTOR SAVUNMASI: BEN İŞİMİ YAPTIM

Doktor Alp Çetiner savunmasında yangının çıktığı gün olay yerine giderek kadın mahkûmların sağlık durumlarıyla ilgilenmek istediğini belirterek, üzerine atılı suçlamaları tamamıyla reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!