Eş ve çocuğun telefonu da incelenebilecek

Güncelleme Tarihi:

Eş ve çocuğun telefonu da incelenebilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 22:58

FETÖ soruşturması kapsamına kamuda açığa alınan ve ihraç edilen memur sayısı 80 bini aşarken, OHAL süresince sanıkların yanı sıra eş ve çocuklarının da kişisel veri ve telefon kayıtlarına yargı kararı aranmadan ulaşılabilecek, incelenebilecek.

Haberin Devamı

Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 670 sayılı OHAL KHK’sına göre, hakkında FETÖ’den inceleme ve soruşturma yürütülen kişilerin yanı sıra eş ve çocuklarının Bankacılık Kanunu’ndaki ‘müşteri sırrı’ sayılanlar dışındaki, iletişimin tespiti dahil kişisel verileri, bilgi ve belgeleri kamu ve özel tüm kurum ve kuruluşlarınca vakit geçirilmeksizin isteyen kurul, komisyon ve merciye gönderilecek. OHAL süresince, FETÖ’den soruşturulan kamu görevlisi ve kişilerin yargı kararı gerekmeksizin hangi numarayla, kimle, ne zaman, hangi baz istasyonundan konuştuğu ve yerinin tespiti yapılması mümkün olacak. Cep telefonu şirketleri bu iletişimin tespiti kayıtlarını ilgili mercilere ‘vakit geçirmeden’ göndermekle yükümlü olacaklar. Böylece, KHK ile FETÖ soruşturması yapıp ihraç yetkisini kullanacak kurul, komisyon ve mercilere telefon kayıtları dahil her türlü bilgi ve belgeye süratle ulaşabilme imkânı sağlandı.

Haberin Devamı

UNVAN VE HAK YASAĞI

FETÖ üyeliği ve bağlantısı iddiasıyla kamu görevinden çıkarılanlara unvan ve hak kullanımı yasağı da getirildi. Kamu görevinden çıkarılanlar “Büyükelçi, vali gibi unvanları ve yüksek mahkeme başkan ve üyeliği, müsteşar, hâkim, savcı, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını” kullanamayacaklar. Bu unvana bağlı olarak sağlanan haklardan da yararlanamayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!