Erdoğan'ı 58 kere dinlemişler

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanı 58 kere dinlemişler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 00:16

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ı başbakanlığı döneminde, bazı bakanlarla birlikte usulsüz olarak dinlettikleri gerekçesiyle 25 Aralık soruşturması savcısı Muammer Akkaş ile dinleme kararlarını imzalayan hâkimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında 848 sayfalık iddianame düzenlendi.

Haberin Devamı

Firari savcı Muammer Akkaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 247 yıla kadar hapis istendi. ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘FETÖ üyesi olmak’ ‘casusluk’ suçlamalar arasında. Tutuklu hâkimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar’ın da ağırlaştırılmış müebbet ile 63 yıla kadar hapsi istendi. 61’inci hükümetin Başbakanı Erdoğan’ın 21 Temmuz 2012’den 29 Kasım 2013’e kadar 58 kez dinlendiği, görüşmelerinin kayıt altına alınıp tape haline getirtildiği vurgulandı. 

BAŞSAVCIVEKİLİ: SÖZÜN BİTTİĞİ YER
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner iddianamede şu ifadeye yer verdi: “Bir devletin savcısı gücünü Cumhuriyet’in temel ilkelerinden almayıp, imamdan alıyorsa, bir hâkim kararları Yüce Türk Milleti adına değil, Pennsylvania’daki örgüt lideri adına yazıyorsa sözün bittiği yerdeyiz demektir.”

BAKMADAN GEÇME!