Erdoğan’dan kurmaylarına talimat: Öyle adaylar belirleyin ki...

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan kurmaylarına talimat: Öyle adaylar belirleyin ki...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 07:00

AK Parti yerel seçim kampanyasını oluşturmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına, “Öyle adaylar belirleyin ki her biri Recep Tayyip Erdoğan olsun” talimatı verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

AK Parti’de belediye başkan adaylığı için yoğun bir çalışma yürütülürken, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yapılacak seçim kampanyası da belirlenmeye başladı.

TEMA: GERÇEK BELEDİYECİLİK

Edinilen bilgilere göre, AK Parti’nin İstanbul’da kampanya teması “gerçek belediyecilik” olacak. Bununla bağlantılı olarak seçim kampanyası “kentsel dönüşüm” söylemi üzerine kurulacak. AK Parti’de belediye seçimlerinde başvuru yapan aday adayı sayısı 6 bin 575 olmuştu. Bu süreçte, belediye başkan adaylarını belirleyen komisyon üyeleriyle sık sık bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına, “Benim oyum yüzde 52, partinin oyu yüzde 36. Öyle adaylar belirleyin ki her biri Recep Tayyip Erdoğan olsun” diyerek talimat verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN DÖRT FORMÜL

AK Parti’de belediye başkan adaylarının açıklanmaya başlanması için 15 Aralık işaret edilirken, gözler İstanbul için yürütülen sürece çevrildi. AK Parti’de İstanbul adayı için 4 formül belirlenmişti. Bu formüllere göre, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karadenizli olmalı mı, olmamalı mı?’, ‘Genel siyaset mi yapmalı, yerel siyaset mi?, ‘Çok tanınan bir isim mi olmalı yoksa daha az tanınan bir isim mi tercih edilmeli?’, ‘Genç bir aday mı tercih edilmeli?’ soruları doğrultusunda, AK Parti kulislerinde 2 adayın ismi öne çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili “Trabzonlu bir aday olmalı” dediği, ancak henüz net bir karar vermediği öğrenildi. Partide öne çıkan isimlerin, genç ve icraatlarıyla  gündeme gelmiş bir siyasetçi olmalarına vurgu yapılıyor. Öne çıkan iki ismin de kentsel dönüşüm konusunda tecrübeli olduğu ve İstanbul’un depreme hazırlanması konusunda atılacak adımların projelendirilmesi konusunda seçim kampanyasına vurgu yapabileceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!