Erdoğan ve Yıldırım'a yüzde 51.4 telefonu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ve Yıldırıma yüzde 51.4 telefonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 23:19

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ‘hayır’ kampanyası yaptıkları halkoylamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı.

Haberin Devamı

Karamollaoğlu, halkoylamasından çıkan 51.4’lük ‘evet’ sonucu için ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunduğu Erdoğan ve Yıldırım’a, “Artık sorumluluk sizde, sorumluluğunuz da büyük” dedi. Erdoğan, halkoylaması sürecini işaret ederek, “Beraber olsaydık iyi olurdu” derken, Karamollaoğlu da anayasa değişikliğine ‘hayır’ demelerinin nedenlerinin olduğunu, bunları da açıkladıklarını anımsattı.

Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’na ise halk oylamasının ardından üslubunu yumuşatması nedeniyle teşekkür etti. İki lider uygun bir zamanda bir araya gelmek için de sözleşti.

Karamollaoğlu, Hürriyet’e de, değişiklik teklifinin kabul edildiğini, ancak toplumun yüzde 50’ye yakın bölümünün de “hayır” diyerek karşısında yer aldığını anımsatarak, iktidarın bunu da dikkate alması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, “İktidarın sorumluluğu çok büyük” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!