Darbecinin emrini dinlemedi hapiste

Güncelleme Tarihi:

Darbecinin emrini dinlemedi hapiste
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 23:53

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan ya da meslekten ihraç edilenler ile yakınları çareyi Meclis’te arıyor. Aralarında askerlerin, akademisyenlerin bulunduğu mağdurlar kararların gözden geçirilmesini istiyor. TBMM Dilekçe Komisyonu’na yapılan başvurulardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

AMİRİYLE TARTIŞTI, UÇMADI
A.E.: 15 Temmuz gecesi lojmandaki evimizde otururken görev yapmakta olduğu Çiğli 2. Ana Jet Üssü’ndeki arama kurtarma filo komutanı tarafından ‘acil görev var’ diye mesaiye çağrılan eşim, arama kurtarma pilotu olduğu için görevi gereği her askerin yapacağı gibi komutanının emrine uyarak mesaiye gitmiştir. Mesaiye gittiğinde durumda ve verilen emirlerde anormallik hisseden eşim verilen emirleri sorgulamış, amiriyle tartışmış, bu şartlarda uçmayacağını beyan etmiş, verilen emirlere rağmen uçmamış ve hatta kendi hayatını hiçe sayarak bu hain kalkışmada fiilen görev almamıştır. Eşim 21 Temmuz 2016 günü mesaiye gelen polisler tarafından arkadaşlarıyla beraber sorgulanmak için emniyete davet edilmiş ve üniformasını çıkartıp sivil olarak ifade vermeye gitmiştir.

KANITSIZ TUTUKLANDI
Dört günlük sorgu sürecinin sonunda mahkemeye çıkan eşim, savcı tarafından hiç dinlenmeden tutuklamaya sevk edilmiş ve mahkemece de hiçbir değerlendirme yapılmaksızın tutuklu yargılanmasına karar verilmiştir. Hem tutuklama hem de ihraç konusu tamamen acele ve kanıtsız yapılmıştır. Benim ve eşimin bu hain örgütle hiçbir yakınlığı yoktur. İhraç nedeniyle lojmandan çıkmamız istendi, iki küçük çocukla apar topar ev taşımak zorunda kaldım, hem maddi hem manevi anlamda hayatımız alt üst oldu. Lütfen sesimizi duyurmamızda ve masumiyetimizi kanıtlamamızda bizlere yardımcı olun. Çok kutsal bir görevi var. Psikolojim çok bozudu. En azından tutuksuz yargılanması gerekiyor.

ÖRGÜT MAĞDUR ETMİŞTİ
E.I.: Ağabeyim Prof. Dr. A.I, Namık Kemal Üniversitesi’nde görev yapmakta iken FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınmış, tutuklanmış ve ihraç edilmiştir. Ağabeyimin emniyet ve savcılık ifadesinden de anlaşılacağı üzere anılan terör örgütüyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Aksine ağabeyim Pamukkale Üniversitesi’nde görev yaparken anılan terör örgütü kendini mağdur etmiş olup profesörlük ünvanını doçentliğe düşürmüşlerdir. Bunun üzerine ağabeyim bu kararı alanları HSYK’ya şikâyet etmiştir. Bunun üzerine FETÖ/PDY tarafından Pamukkale Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılması yönünde baskılara maruz kalmıştır. Bu durumlar yeni atanmış olan görevdeki Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nce teyit ettirilebilir. Bundan sonraki süreçte ağabeyim Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde maliye bölümünde görev yapmak zorunda kalmıştır. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü herhangi bir soruşturma yapmadan kendisini açığa almış ve daha sonra ihraç kararı almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi at izi it izine karışmamalıdır. Bu bağlamda bu durumun detayları ile tekrar incelenmesi yüce Meclisimizden arz ve talep ederiz.

ELİNE SİLAH DAHİ ALMADI
A.G.: 15 Temmuz hain darbe girişimi günü eğitim ve gece tatbikatı var denilerek okulda tutulan ve evlerine gönderilmeyen Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı’nda eğitim alan subay kursiyerler hiçbir suça karışmadıkları halde eşim İ.G, eline silah dahi almadığı, sabaha kadar okulda bekleyip, hiçbir olaya karışmadığı, hiçbir yapı ve uzantı ile ilişkisi olmadığı halde Ankara Sincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda suçsuz yere tutuklu bulunmaktadır. Eşimden olup bitenleri, o gece darbecilerin verdiği emirlere uymayıp sabaha kadar amfide beklediklerini bütün kamera kayıtlarından da ayrıntılarıyla inceleyebilirsiniz. Eşim ve arkadaşları cezaevinde suçsuz kalmaktalar ve kimse mahkemenin ne zaman olacağına dair bilgi vermiyor. Lütfen bu haksızlığa son verin.

SUÇ UNSURU BULUNAMADI
M.K.: Erzincan İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü emrinde dokümantasyon astsubayı olarak görev yapmaktaydım. Darbeye teşebbüs edenlerle işbirliği içerisinde olabileceğim kuvvetli şüphesi ile görevden uzaklaştırıldım. İki gün gözaltında kaldım bu sürede evimde ve işyerimde arama yapıldı ancak aramada FETÖ ile alakalı herhangi bir suç unsuru bulunamadı. 26 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildim. Hiçbir suçum yok iken meslekten ihraç edildim ve eşim ile kızım oturduğum lojmandan tahliye ettirildi. Ben devlet okullarında okudum, dershaneye gitmedim, özel ders almadım, hiçbir yurtta kalmadım, FETÖ’ye ait hiçbir bankada hesabım yok. Himmet ya da başka bir isim adı altında tek kuruş bağış yapmadım. Ben devletime ve milletime hizmet etmek dışında hiçbir yapıya hizmet etmedim. Göreve iademin yapılmasını arz ve talep ederim.

BAKMADAN GEÇME!