Açığa alınan öğretmenler için iktidar ve muhalefetten açıklama

Güncelleme Tarihi:

Açığa alınan öğretmenler için iktidar ve muhalefetten açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 21:57

Terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla bir günde 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Muhalefet, “Eğitimde aksama yaşanır” görüşünü savunurken, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu “Yanlışlıkla görevden alınanlar varsa da geri dönecek” dedi.

Haberin Devamı

Tepkiler özetle şöyle:

'CHP'Lİ, SOLCU, SENDİKALI ARKADAŞLARIMIZ ALINIYOR'

Veli Ağbaba (CHP Genel Başkan Yardımcısı): PKK bağlantısı yalan. Bu kararname ile milletvekili adaylarının, yönetimdeki arkadaşların eşleri de ihraç ediliyor. CHP’li, solcu birçok arkadaşımız ihraç ediliyor. Bu, sendikacılığa darbedir. Bunun sonu sendikanın kapatılmasına kadar gidebilir. Eğitim de aksayacak.

Erkan Akçay (MHP Grup Başkanvekili): Toplamda eğitimde 60 bini aşkın bir açığa alma ve ihraçlar söz konusu. Eğitim planlamasında sıkıntı olduğu açık. Okulların açılması sarkabilir ve okullar 3 Ekim’de açılabilir. Soruşturmalar bir an evvel sonuçlandırılarak, boşalan kadroların doldurulması lazım.

KABUL EDİLEMEZ

Ayhan Bilgen (HDP Parti Sözcüsü): Ciddi araştırma olmaksızın böyle bir tasfiye girişimi hem çalışma hakkı hem de toplumsal barış açısından kabul edilemez bir girişimdir. Bu öğretmenler şimdiye kadar çocuklarımıza en zor koşullarda eğitim vermiştir. Bu uygulamadan geri adım atılmazsa dönüş olmayan ve darbe dönemlerinde bile örneği olmayan bir tablo ile karşı karşıya kalınır. Bu, hem öğretmenlerin ailelerini hem de çocukları mağdur edecektir.

Haberin Devamı

YANLIŞLIKLA ALINAN DÖNECEK

Ahmet Gündoğdu (AK Parti Ankara Milletvekili): Hem teröriste yardım etmesine hem de memuriyetinin devam etmesine izin verilemez. Yanlışlıkla görevden alınanlar varsa da geri dönecek. Eğitim 4 - 5 gün aksar. Ama derslerin aksama ihtimali var diye de terör örgütüne destek olan birinin derse girmesine mi müsade edilecek? Açığa almalar devam ederse daha çok öğretmen alırız.Burhan Kuzu (AK Parti İstanbul Milletvekili): PKK ile bağlantıları nedeniyle 12 bine yakın öğretmen açığa alındı. Sadece FETÖ ile ilgili değil kim ki terörle bağlantılı, gidecek kardeşim.

PROTESTOYA MÜDAHALE

DİYARBAKIR’da Eğitim- Sen üyeleri açığa alınmaları protesto etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandı. Yaklaşık 200 öğretmenin bulunduğu grubun basın açıklamasına polis izin vermedi. Yapılan görüşmelere rağmen anlaşma sağlanamayınca polis grubu dağıtmak için müdahale etti. ( DHA )

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!