ByLock PKK'da

Güncelleme Tarihi:

ByLock PKKda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 00:33

FETÖ üyelerinin haberleşmek için kullandığı ‘ByLock’ haberleşme programı Batman’da yakalanan bir PKK’lı teröristin üzerinden de çıktı. Muş Valisi Seddar Yavuz, “PKK ve FETÖ’nün işbirliği yaptığı net şekilde ortaya çıkmıştır. Suçüstü yakalanmışlardır” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİNGÖL’ün Solhan ilçesinde yaklaşık bir ay önce güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü PKK üyesi, ifadesinde şüpheli Özcan Akpolat’ın, Muş Valisi Seddar Yavuz’a yönelik bombalı araçla gerçekleştirilen suikast girişimiyle bağlantısı olduğunu anlattı.

TERÖRİSTİN İFADESİ ELE VERDİ
Terörist ifadesinde Özcan Akpolat’ın terör örgütüne patlayıcı yapımında kullanılan malzeme de temin ettiğini belirtti. Bu ifadeler üzerine hakkında yakalama kararı verilen Özcan Akpolat, Batman’daki noterde işlem yaparken güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Soruşturmanın yürütüldüğü Muş’a getirilen Akpolat’ın kullandığı telefonda FETÖ’nün şifreli haberleşme programı olan ‘ByLock’ bulundu. Yapılan incelemede ByLock uygulaması, kırmızı hat olarak belirlenen sık kullanım alanında tespit edildi. Şüpheli Akpolat, ifadesinde ByLock uygulamasını kullanmadığını iddia ederken, telefon ekiplerce incelemeye alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Akpolat, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Teröristlerin hedefindeki Vali Seddar Yavuz, konuya ilişkin şunları söyledi: “Paralel yapının, PKK veya siyasi uzantısıyla iş birliği yaptığını bilmeyen yok. Bununla PKK ve FETÖ’nün işbirliği yaptığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Suçüstü yakalanmışlardır. Bu olayla ilgili adli soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Aynı zamanda ByLok kullanımı ve terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanan Özcan Akpolat’ın örgütün dağ kadrosunda yakınlarının olduğunu, bazı yakınlarının da tutuklu olduğunu biliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!