'Bu yıldızlar şıklıktan değil'

Güncelleme Tarihi:

Bu yıldızlar şıklıktan değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 20:52

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti. Konuşmasına, “Bu gazi mekana hoşgeldiniz” diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki bombalı saldırılara ve buna tepkisiz kalan Batı’ya sert eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÖRGÜTLERİN ORTAK SALDIRISI

"Türkiye adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirleriyle yakın ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. 15 Temmuz'da FETÖ milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti hemen diğerleri devraldı.

DEMOKRASİ NÖBETİNE MİSİLLEME

Elazığ gibi, uzun zamandır çevresinde terör eylemleri yaşanmasına rağmen 'huzurun ve kardeşliğin şehri' vasfını korumuş bir yere saldırılmasını önemli görüyorum. Tek başına bu son saldırı dahi amacın sadece ve sadece kan dökmek, acı yaşatmak, ülkenin ve milletin huzuruna kast etmek olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır. Esasen son günlerdeki hadiseleri milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına ve arkasından gerçekleştirdiği 20 günlük demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ ile PKK'nın, DAİŞ’le (IŞİD) bu örgütlerin arasında hiçbir fark olmadığı, hepsinin de aynı amaca hizmet ettiği bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

182 TERÖRİST ETKİSİZ

Sadece 15 Temmuz'dan bu yana yurtiçinde ve dışında yapılan operasyonlarda 182 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yardım ettiği belirlenen 3 bine yakın kişiyi gözaltına almış, bunlardan 318'i de mahkemeler tarafından tutuklanmıştır. Yani Türkiye FETÖ denilen ihanet şebekesiyle mücadele ederken PKK ile mücadeleyi asla bir kenara bırakmamıştır, bırakmayacaktır.

MÜCADELEMİZ SATIHTA

Zaman zaman bazı dostlar bize şu tür ifadeler kullanıyorlar, ‘Cepheyi büyütmeyelim.’ Bizim için zaten dar bir cephe söz konusu değil. Biz bu mücadeleyi satıhta veriyoruz, belli bir hatta değil. Onun için neresi gerekiyorsa bu mücadeleyi bu millet tüm güvenlik güçleriyle beraber orada verecektir. Güneydoğuysa Güneydoğu, doğuysa doğu, güneyse güney, neresi olursa. Suriye'nin kuzeyinde şu anda YPG'nin orada saldırıları var, ülkemize tehdit oluşturuyor, gerekirse orası. Her yerde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Batı dünyası bizi bu mücadelede anlamamıştır, anlamıyor ve anlamayacaktır, biz bunun farkındayız. Dürüst davranmadılar, dürüst davranmıyorlar, bunun da farkındayız.

Haberin Devamı

ÇADIR DEVLETİ DEĞİLİZ

Bu devlet bir çadır devleti değildir. Türkiye 2200 yıllık bir devlet geleneğine, düzenli ordu tecrübesine sahip. Cumhurbaşkanlığı forsunun etrafındaki yıldızlar estetik olarak ‘şık dursun’ diye oraya konmadı. Her birinin anlamı vardır, anlamayanlara ve anlamak istemeyenlere bu yıldızların ifade ettiği manayı tekrar tekrar hatırlatmaktan, söz yetmiyorsa bilfiil bunu göstermekten çekinmedik, çekinmeyiz."

SURİYE’DE OLUP BİTENİN FARKINDAYIZ

PKK’nın son günlerdeki saldırılarının gerisinde bilgi paylaşımı ve teşvik anlamında FETÖ’nün de bulunduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Türkiye’yi iç meselelerine mahkûm ederek Suriye’de ve Irak’ta ülkemizin bekasını tehdit edecek gelişmeleri oldu bittiye getirmek isteyenlere şunu diyorum, biz her şeyin farkındayız. Türkiye hem bu ihanet örgütlerinin içerideki eylemleriyle baş edebilecek hem de bölgedeki tezlerinin arkasında durabilecek güce, kudrete, imkâna sahiptir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Türk Silahlı Kuvvetlerini, emniyet teşkilatımızın işleyişini felce uğrattığını sananlar yanıldıklarını, işte operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristlerle, gözaltına alınan, tutuklanan işbirlikçileriyle görmüşlerdir. Sınırlarımız ötesindeki gelişmeleri de 15 Temmuz’da yaşadıklarımızdan bağımsız olarak yakından izlediğimizi, izlemeye devam edeceğimizi, verilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğini takip etmeyi de sürdürüyoruz.

BAKMADAN GEÇME!