Bombayı atan 1 kişi ama arkasında 10 binler var

Güncelleme Tarihi:

Bombayı atan 1 kişi ama arkasında 10 binler var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 00:31

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “FETÖ’nün işlediği ağır suçla irtibatlı her kim varsa suç ortaklarıdır. İlla Meclis’i bombalaması gerekmiyor. O işi bir kişi yaptı ama arkasında binlerin, on binlerin olduğunu biliyoruz” dedi. Soruşturmalarda haksızlık varsa giderileceğini belirten Kurtulmuş, dün Bakanlar Kurulu sonrası özetle şu açıklamaları yaptı:

Haberin Devamı

HAFİFLETECEK TEŞEBBÜS OLMAMALI
“FETÖ’nün işlediği suç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, hatta Anadolu ve Rumeli topraklarında bulunuş tarihimizin en ağır suçudur. Bu ağır suçla irtibatlı ve iltisaklı olan her kim varsa o da en ağır suçun ortaklarıdır. İlla uçağı kaldırıp Meclis’i bombalaması gerekmiyor. O işi bir kişi yaptı ama o bir kişinin arkasında binlerin, on binlerin olduğunu da hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu ağır suçu hafifletecek hiçbir söz ve teşebbüsün içerisinde olunmaması lazım. İlk günden beri bunu söylüyoruz. Ama aynı şekilde adaletli davranacağız. Kimsenin haksız yere burnunun kanamaması, kimsenin haksız yere bir takibata uğramamasını da sağlayacağız. Bu hassasiyet içinde bu soruşturmalar devam ediyor.

SORUŞTURMALARDAKİ KRİTERLER
(FETÖ ile mücadele kapsamında açığa alınan ve görevden uzaklaştırılanlar için Başbakanlık bünyesinde bir komisyon oluşturulduğunu hatırlatarak) Somut kriterleri artık kamuoyu da biliyor, 5-6 tane somut kriter var. Bu kriterlere uygun bir şekilde bu insanlar görevden uzaklaştırılmışlar mı uzaklaştırılmamışlar mı bunlar tespit edilecek. Ayrıca gerekli görülen dosyalarda detaylı çalışmalar yapılacak. Yani subjektif değerlendirmeler yapılmışsa, varsa bir haksızlık ortadan kaldırılmaya çalışılacak.

ASILSIZ İHBARIN DA BEDELİ VAR
Asılsız ihbarın da suç olduğunu herkesin bilmesi lazım. ‘Husumet var, bir mektup yazayım da şikâyet edeyim’ demenin de bir bedeli vardır. Genelge hazırlanır, detaylandırılır. Bugünden yarına bitecek bir şey değil. Binlerce başvurudan bahsediyoruz.

(Kışlaların taşınması) Askeri unsurlar vardı darbe önlendi bu unsurlar dışarı çıksın diye rövanşist mantıkla bu karar alınmadı. Hiçbir bir güvenlik riski oluşturmayacaktır. Askeri alanları kamusal fonksiyonların ihtiyacı ile kullanılacaktır.

YENİLDİK DİYE KENARA ÇEKİLMEZLER
(İkinci kalkışma iddiaları) Halkı endişeye ve telaşa sürüklemenin de alemi yok. ‘Ne güzel yenildik’ diye ‘Kenara çekildik’ diyecek değiller. Tedbir alınarak yola devam edilecek. Söylenti ve rivayetlerle hareket edilemez.

ByLock soruşturması sürüyor kapsamı bellidir. Söylentiler üzerinden AK Parti’yi, siyasetçileri töhmet altına bırakacak sözlerin de ortalıkta dolaşmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Doğru bilgi varsa adım atılır.

(Bazı AK Parti milletvekillerinin Pensilvanya’da Fetullah Gülen’le çekilmiş fotoğrafları) Bunlar değerlendirilir.” 

ANITKABİR'E PARK İYİ NİYETLE YAPILDI
ANITKABİR’e kurulan çocuk parkı) Türkiye’nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali konu zaman kaybıdır. Orada iyi niyetle yapılmıştır, babaları oradayken vakit geçirsin diye. Görülen lüzum üzerine talepler geldi, kaldırılmıştır. Siyasi polemikleri doğru bulmuyorum.

(Fırat Kalkanı operasyonu PYD’ye yönelik de olacak mı?) Sınırın korunması, Suriye’nin toprak bütünlüğü, PYD, YPG güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmesi 3 kırmızı çizgidir. Menbiç’te YPG’nin boşaltılmakta olduğu görülüyor, önemli bir gelişmedir. Rakka ve Musul operasyonlarında Türkiye görüşü de açıktır; bu şehirlerin ılımlı muhalefet unsurları esası teşkil etsin, uluslararası koalisyon kontrolünde yapılsın. YPG ve PYD güçlerinin her iki operasyonda da bulunmaması önemlidir.

BAKMADAN GEÇME!