Bırakanlar açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Bırakanlar açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 02:21

HSYK, darbe girişimi gecesi Ankara’daki Akıncı Üssü’nde gözaltına alınan FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz’ü serbest bırakan hâkimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında soruşturma izni verdi. İki hâkim dün öğleden sonra da açığa alındı. Öksüz’ün ifadesini alan Savcı Cihan Ergün için de ‘basın yayın organlarında yaptığı açıklamalar nedeniyle’ soruşturma izni verildi.

Haberin Devamı

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim’in de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri imamı’ olduğu belirtilen Adil Öksüz de vardı. Ankara Batı Adliyesi’ne getirilen Öksüz, ifadesinde Akıncı Üssü yakınında arazi bakmaya gittiği söyledi. 

21 DAKİKA KALDI

Savcı Cihan Ergün, Öksüz’ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Sulh Ceza Hâkimi Köksal Çelik, Öksüz’ü yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Soruşturma savcısı Mehmet Yılmaz karara itiraz etti. Asliye Ceza Hâkimi Çetin Sönmez ‘tutuklamaya yönelik delil olmadığı’ gerekçesiyle itirazı reddetti. Öksüz’ün 21 dakika kaldığı adliyeden çıktıktan sonra kayıplara karıştığı basına da yansıdı.

Haberin Devamı

RAPOR HAZIRLANACAK

Öksüz’ün bırakılmasıyla ilgili hâkimler Çelik ve Sönmez’le ilgili HSYK, inceleme başlattı. HSYK 3. Dairesi dün iki hâkim hakkında soruşturma izni verdi. HSYK 2. Dairesi ise öğleden sonra Çelik ve Sönmez’i, Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 77. maddesi ışığında geçici olarak açığa aldı. Bu madde, ‘yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse soruşturma sonuçlanana kadar hâkim ve savcıların görevden uzaklaştırılmasını’ düzenliyor. HSYK, Savcı Cihan Ergün hakkında da ‘Basın yayın organlarında yaptığı açıklamalar nedeniyle’ soruşturma izni verdi. HSYK müfettişlerinin raporunun ardından kararı HSYK 2. Dairesi verecek.  

PASAPORTU İPTAL EDİLDİ

DARBE girişimini planlayan isim olduğu belirtilen FETÖ’nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün yeşil pasaportu iptal edilirken, yurtdışında da aranması için kırmızı bülten çıkartılması için harekete geçildi. Öksüz hakkında yakalama kararı çıkartıldığı 19 Temmuz’dan  bugüne kadar birinci derecede akraba ve hısımlarının ev ve işyerlerinin aralarında bulunduğu 50'nin üzerinde yerde arama yapıldı. Akyazı'nın yaylalarında da polis kapsamlı araştırma yapıyor. 

Haberin Devamı

KARDEŞİ TUTUKLANDI

KARABÜK Üniversitesi’nde FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra, gözaltına alınarak sevkedildiği mahkemece tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz’ün soruşturma kapsamında aranan Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu ortaya çıktı. Ahmet Öksüz’ün evinde ve üniversitedeki odasında yapılan aramada kullandığı diz üstü bilgisayarı ile cep telefonunun formatlanarak içerisindeki tüm bilgilerin silindiği tespit edildi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Refik Polat, “İlk açığa alınanların içerisinde Ahmet Öksüz de vardı. Ancak Adil Öksüz’ün kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik. Soruşturma ekibi kendisine ‘Adil Öksüz ile bir akrabalığın var mı’ diye soruyorlar. Kendisi 5 dakika kadar söylememiş ama sonra ‘Ağabeyim olur’ diye yanıt verince Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu ortaya çıkıyor. Bunu başsavcılığa bildirdik ve tutuklandı” dedi.      

 

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!