'Bir gece ansızın gelebiliriz'

Güncelleme Tarihi:

Bir gece ansızın gelebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 20:53

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Eğer Irak’ta, kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi. Haliç Kongre Merkezi’nde Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) genel kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VİRÜS METASTAZ YAPTI
“Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. FETÖ’nün devletten, iş dünyasından, sivil toplum hayatımızdan ve ülkemizin her köşesinden sökülüp atılması yolunda çok önemli uygulamalar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bu, vücudumuzdaki öyle bir virüs ki metastaz yaptı. Tamamen temizlenmesi gerekiyor. ‘İnlerine gireceğiz’ demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi, in çok. PKK’nın da inlerine girdik, giriyoruz. Şu anda askerimiz, polisimiz dağlarda. Sınırın ötesinde de PYD ile YPG… Görüyorsunuz kimlerin desteğinde onlar bize oralardan nasıl saldırıyorlar? Havan toplarıyla vesaire. Oraları da onlara mezar ediyoruz, yine durmak yok. Hatırlarsanız ‘biz bundan sonra birilerinden gelecek destekle değil, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz’ demiştik, kendimiz kesiyoruz.
BELGELERİ ÖNÜNE KOYACAĞIM
Şimdi hedef Münbiç. Amerika’nın başını çekiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız. Ama Amerikalı dostlara da diyoruz ki yanınıza terör örgütü almayın. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Elimizde belgeler var. 16’sında Amerika’da Sayın Trump ile görüştüğümüzde hep belgeleri de önlerine koyacağım. Bakın durum bu. Koskoca Amerika, bu kadar koalisyon güçleri ve Türkiye el ele verelim Rakka’yı, DEAŞ’a mezar ederiz. Aynı şekilde Musul. Aynı şekilde El Anbar. Buralarda da mücadeleyi sürdürelim. Eğer bunu Irak’ta, kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Telafer, işte Sincar. Ne oldu? Baktık ki olmuyor Sincar’a bir operasyon, öbür tarafa bir operasyon yaklaşık 210 - 220 tane teröristi orada hallettik. Ve en önemli merkezlerini oralarda vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde ne yapacağımız biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.
Terör örgütleriyle mücadele bizim için bir seçenek değil bir mecburiyettir. Batı’nın da bir şeyde bizimle beraber olması lazım, terörle mücadelede samimiyseler, buradan taviz veremeyiz. Çünkü bugün bizi vuran terör unutmasınlar yarın da onları vuracaktır.
BOŞUNA UĞRAŞIYORSUNUZ
(Referandum sonuçları) 49 milyon geçerli oy içindeki 25 milyon 157 bin evet oyuyla, bu büyük reformu yüzde 51,4 oranla hayata geçmesi yönünde irade beyan eden vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkeme’sinde kendisine çözüm arayanlara sözüm şudur: ‘Başarıyı yanlış yerde arıyorsunuz. Başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil ancak milletin gönlüne girerek elde edebilirsiniz.’ Millet kararını verdi bu işi bitirdi. Boşuna uğraşıyorsunuz.”

Haberin Devamı

Radyoda çalmış Kıbrıs Harekâtı başlamıştı

Haberin Devamı

KIBRIS’ta 1963’te başlayan ve ‘kanlı Noel’ olarak adlandırılan Rum vahşeti, 20 Temmuz 1974’e kadar sürdü. 20 Temmuz 1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan önce adada gerginlik hâkimken; Rum radyosu hem kışkırtma hem de mücahitlerin moralini bozmak amacıyla “Bekledim de gelmedin, hiç mi beni sevmedin....” şarkısını sık sık yayınladı. Rumlar, Türkiye’nin müdahalesini bekleyen Kıbrıs Türkü’nün moralini bozmaya çalışırken, Kıbrıs Türkleri de buna karşı Bayrak Radyosu’ndan, “Bu kadar yürekten çağırma beni/Bir gece ansızın gelebilirim” şarkısıyla karşılık verdi. Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirinden bestelenen Behiye Aksoy’un yorumladığı şarkı 20 Temmuz 1974 sabaha karşı gerçek oldu ve Kıbrıs Barış Harekâtı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

O SANDIKLAR SİZE KALSIN

2019 yılı Kasım ayında, 2019 yılı Mart ayında yeni sisteme göre adımlar atılacak. İlk yerel seçimler bundan sonra yapılacak. Artık heyecanınızı oraya saklayın. Avrupa Birliği ülkemize yönelik haksız ve adaletsiz tavrında değişiklik yapmazsa belki bu konuda da bir halkoylaması ihtiyacı olacak. Olur mu olur. İngiltere Brexit yapıyor oluyor da Türkiye’yi kapısına yakıştırmayanlar, kapıdan içeri sokmayanlar Türkiye’nin bir halkoylaması kararından niye rahatsız oluyorlar. Hem almıyorsun, hem içeri sokmuyorsun hem de halkoylaması yapılacak dendiği zaman rahatsız oluyorsun. Niye rahatsız oluyorsun? Gerçekten bunlar bizi çok mu seviyor? Yeni bir şey daha duydum. Avrupa’da halkoylamasıyla ilgili sandık kurdurmazlarmış. O sandıklar da size kalsın. Bize Türkiye yeter.
HAZIRLIKLARA BAŞLADIK
Biz şimdiden hazırlıklara başladık. Önümüzdeki salı günü Anayasa’mızın 16 Nisan’da değişen hükmüyle elde ettiğimiz bir imkanını kullanacak, kurucusu olduğum partiye tekrar üye olacağım. Ardından da 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongremizde partimizin yeni yönetim şekli belirlenecek. Bu işler öyle hani bir söz var ya ‘10 dönüm bostan yan gel yat Osman’ bu anlayışla olmaz. Eğer bir hedefiniz varsa bunun için çalışmanız, gayret etmeniz, sürekli kendinizi yenilemeniz şart. Yenilemeden olmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!