Bilecik'teki vahşet: 14 köpek ölü bulunmuştu! 4 şüpheli gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Bilecikteki vahşet: 14 köpek ölü bulunmuştu 4 şüpheli gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 13:38

Bilecik'te yol kenarında hareketsiz yatan köpekler olduğu ihbarı sonrası harekete geçen ekipler 14 köpeği ölü bulmuştu. Yaralı bulunan bir köpek ise tedaviye alınmıştı. Korkunç olayla ilgili başlatılan soruşturmada 4 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Vezirhan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, dün Bilecik-Sakarya kara yolu 2'nci tünel mevkisinde, yol kenarında hareketsiz yatan köpekler olduğu ihbarının ardından harekete geçti. İncelemede 14 köpeğin öldüğü, 1 köpeğin ise yaralı olduğu tespit edildi. Yaralı köpek tedaviye alındı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada 4 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Bilecik'te Katliam' başlıklı haberlere konu olan 14 köpeğin ölü, 1 köpeğin ise yaralı halde ormanlık arazide bulunması olayıyla ilgili olarak kamuoyunun doğru aydınlatılması amacıyla bir basın açıklaması yapmaya ihtiyaç duyulmuştur. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

Haberin Devamı

4 ŞÜPHELİDEN 1'İ MÜDÜR

Bilecik'te 14 köpeğin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 4 kişinin Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü N.A., diğerlerinin ise müdürlükte çalışan M.M., A.O.D. ve S.Ç. olduğu öğrenildi. Müdür N.A.'nın, dün köpek ölümlerine ilişkin Bilecik Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı'nın yanında yer aldığı ve barınaktaki hayvanlara yapılan işlemleri anlatarak, "Yasa kapsamında sokaktan al, kısırlaştır ve tekrar alındığı ortama geri bırak. Biz bu şartlarda çalışıyoruz. Barınağımızda tüm ameliyatları yapabilecek kapasitedeyiz. Her şeyimiz tam" diye açıklamada bulunduğu anlaşıldı.

O ARAÇ HAYVANSEVERLER TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı tespitlerde, köpeklerin taşındığı belirtilen Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne ait 11 AK 738 plakalı araç ise park halindeyken hayvanseverler tarafından görüntülendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!