Bilecik'te orman yangını... Validen açıklama: Havadan müdahale ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte orman yangını... Validen açıklama: Havadan müdahale ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2023 16:15

Bilecik'te orman yangını çıktı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Orman Bölge Müdürlüğümüzün 2 helikopteri ve 1 uçağı şu anda yukarıdan müdahale ediyor. Yangının çıktığı alan çok dar. Genişleme ihtimali düşük göründüğünden dolayı sevindirici bir durum bu" dedi.

Haberin Devamı

Vezirhan ilçesinde D 650 kara yolu tüneller mevkisinde kopan yüksek gerilim hattı teli, düştüğü ormanda yangına neden oldu. Yoğun dumanları görenlerin ihbarıyla, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kayalık bölgedeki yangın için görevlendirilen 5 helikopter ve 1 uçak ile söndürme çalışmalarına başlandı.

"HAVADAN MÜDAHALE EDİYORUZ"

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, rüzgara rağmen orman yangınının çok dar bir alanda etkili olduğunu ifade ederek, "Vezirhan ile Bilecik kent merkezi aralığında, yapılan ilk tespitlere göre elektrik hattının bir tel düşmesi sonucu yangın çıktı. Tüm ekiplerimiz şu anda müdahale halinde. Çok kayalık bir alanda, ekiplerimiz aşağıda konuşlandırıldı. Ancak buradan müdahale şansımız yok. Orman Bölge Müdürlüğü'müzün 5 helikopteri ve 1 uçağı müdahale ediyor. Şu anda rüzgar var. Ancak yangının genişlemesi anlamında bizi korkutuyor ama yangının çıktığı alanla ilgili olarak, çok dar bir alan ve genişleme durumu düşük görünüyor. Sevindirici durumda bu. Takip ediyoruz. Tüm ekiplerimizle hazır durumdayız, çok fazla zarar olmadan bu işi bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!