İmamlara 45 bin lira

Güncelleme Tarihi:

İmamlara 45 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 01:14

ESKİŞEHİR'de 'Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 12'si tutuklu 89 kişinin yargılandığı davanın iddianamesinde ifadesi yer alan 'Adil Gerçek' kod adlı gizli tanık, Eskişehir'deki bölge imamlarının sayısının 25 olduğunu ve bunlara aylık 45 bin lira maaş verildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan FETÖ/PDY davasının ilk duruşması 18 Temmuz'da yapıldı. Mahkeme, tutuksuz sanıklardan 5'inin tutuklu yargılanmasına karar verdi ve duruşmayı 5 Ekim’e erteledi. Mahkeme duruşmada 'Adil Gerçek' kod adlı gizli tanığın da dinlenmesini kararlaştırdı. 887 sayfalık iddianamede, 'Adil Gerçek' kod adlı gizli tanığın 2015 yılı Eylül ayında savcılığa verdiği ifadesi de yer aldı.

Gizli tanık ifadesinde özetle şöyle dedi: “Bölge imamlarının altında dörderli gruplardan oluşan küçük bölgeler vardır. Bu bölgelerin başında da bölge imamları vardır. Bu bölge imamları, eyalet imamlarına bağlı çalışırlar. Eskişehir'de büyük ve küçük bölge imamlarının sayısı 25 civarındadır. Bu imamlar Eskişehir'de toplanan paralardan maaş almaktadırlar. Ayrıca cemaate ait şirketler üzerine bu kişiler sigorta ettirilmektedir. Bu kişilere aylık toplam 45 bin TL civarında maaş verilmektedir. Eyalet imamı kendisine bağlı mütevelli işadamlarına her yıl için toplamaları gereken himmetin oranını bildirmektedir. Eskişehir'de bildiğim kadarı ile esnaflardan toplanan yıllık himmet miktarı 6-7 milyon TL civarındadır.”

BAKMADAN GEÇME!