Başkanlık açıklaması: MHP ile hayata geçireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Başkanlık açıklaması: MHP ile hayata geçireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 00:16

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Çankaya Köşkü’nde MHP Lideri Devlet Bahçeli’yle görüşmesinin ardından dün başkanlık sistemiyle ilgili daha net mesaj verdi. Yıldırım, “MHP ile beraber inşallah anayasa yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz” dedi. Ovit Tüneli İlk Işıkla Buluşma Töreni’ne katılan Başbakan Yıldırım Trabzon ve Rize’deki konuşmalarında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BURADA TERÖRÜN BORUSU ÖTMEZ
“Biz bu terörle, teröre destek veren siyasi uzantılarıyla mücadele ederken, ne kadar da bunların destekçisi varmış, ne kadar da seveni varmış. Bütün Avrupa ülkelerinden: ‘Aman bu adamlara dokunmayın.’ Kardeşim neye dokunmayacaksın? Mahkeme çağırıyor, ‘Gel ifade ver.’ Geldin mi? İfade verdin mi, dersini aldın mı? Alacaksın. Burası hukuk devleti. Burada terörün borusu ötmez, milletin borusu öter. Bize hukuk dersi vermeye çalışan batılı dostlarımız, önce parlamentolarının duvarlarındaki teröristlerin resimlerini indirsinler. Onları şımartmaktan etrafa baktıkları yok.

NEREYE TOSLAYACAĞI BELLİ DEĞİL
Türkiye kendi kararını verir. Ana muhalefet partisi genel başkanı çıkmış birtakım laflar ediyor. İnsan dinleyince kanı donuyor. Diyor ki, ‘Terör örgütüne yardım yapan AK Parti’dir. El-Nusra, IŞİD, PKK, FETÖ’yü ülkenin başına bela eden AK Parti’dir.’ Bu ne demek kardeşim? Ülkenin ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş vaziyette, nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye’de terörün her türlüsüyle amansız mücadele eden kim? AK Parti. O FETÖ’cülere, o terör gruplarına arka çıkan, hem avukatlık hem hâkimlik yapmaya çalışan kim? Millet biliyor. Bir oraya, bir buraya koşuyorlar. Neymiş? Tutuklamalar varmış. Darbecilere, bölücülere arka çıkmak ana muhalefet partisinin işi midir, görevi midir?

HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Devlet Bahçeli yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye’nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı. İnşallah MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve Başkanlık sistemini hayata geçireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Meclis’e getireceğiz. Meclis’ten sonra iş bitmiyor. Sahibine getireceğiz. Sahibi kim? Sizsiniz. Millete gelen iş yolda kalmaz. Bunu gördük.

BAŞKANIMIZI SEÇECEĞİZ
Sizlerin bir konuda görüşünüzü almak istiyoruz. Biliyorsunuz bir süreden beri gündemde anayasa değişikliği var. Anayasayı değiştirmek için bütün partiler söz verdiler seçimlerde ama seçimden sonra maalesef her biri bir tarafa çekti. Ama biz diyoruz ki ‘Biz AK Parti’yiz, söz verirsek yaparız, yapamayacağımızın da sözünü vermeyiz.’ Sözümüz söz, anayasa değişikliğini de yapacağız, başkanımızı da seçeceğiz. Hazır mısınız?”

BAKMADAN GEÇME!