Avrupa sitemine krallık yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa sitemine krallık yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 21:38

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Bahçeli, konuğuna “Hak ve özgürlükler konusunda Avrupalı ülkeler lafa gelince güzel konuşuyorlar ama bize inanmıyorlar” eleştirisini yöneltirken, Moore ise espriyle karışık “Eleştirilerinizde haklısınız. Ben zaten Avrupa’yı değil, Birleşik Krallık’ı temsil ediyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Moore, Bahçeli’den randevu alarak Genel Merkez’deki makamında ziyaret etti. Önceki gün basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Bahçeli ile Moore, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda da sohbet ettiler. Yarım saati aşkın süren ziyarette edinilen bilgilere göre MHP Lideri Bahçeli, “Hak ve özgürlükler konusunda Avrupalı ülkeler lafa gelince güzel konuşuyorlar ama bize inanmıyorlar. Oysa Avrupalı ülkeler bize inansa, birbirimize inansak çok güzel şeyler olur. Sorunların üstesinden gelinir” eleştirisini yöneltti.

NORMAL KARŞILAYIN

Bu sözler üzerine Moore espriyle karışık olarak Bahçeli’ye “Ben zaten Avrupalı ülkeleri değil, Birleşik Krallığı temsil ediyorum ama eleştirinizde haklısınız” yanıtını verdi. Bahçeli daha sonra “15 Temmuz gecesi Cumhuriyet tarihinin en kanlı ihtilal girişimidir. Daha önceki darbeleri de biliyoruz, buna benzemiyor. Milletçe tüm dünyaya demokrasi dersi verdik. FETÖ’ye karşı son dönemdeki yapılan operasyonların da normal karşılanması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

BAKMADAN GEÇME!