Askeri öğrenci naklinde son tarih: 22 Ağustos

Güncelleme Tarihi:

Askeri öğrenci naklinde son tarih: 22 Ağustos
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 03:48

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK ile kapatılan beş askeri okulda 10, 11 ve 12’nci sınıflara denk düşen toplam 3 bin 103 öğrencinin bulunduğunu belirterek, onlardan il ve okul türlerine göre tercih alınacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Müsteşar Tekin, özetle şunları söyledi:

“Öğrenciler, liseye girdiği yıl SBS ya da TEOG sistemlerinin hangisinden puanı varsa ona uygun yerleştirme yapılacak. Kapatılan askeri okullardaki öğrencilerin nakil komisyonlarına 22 Ağustos’a kadar başvuru yapmaları şart. Bu tarihe kadar başvurmayanları, puanlarına göre resen yerleştireceğiz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

Açığa alınan öğretmenler hakkında herhangi bir ihraç kararı verilmedi. Soruşturmalar neticesinde ihraç edilen öğretmenlerin belirlenmesinin ardından ihtiyaç yeniden tespit edilecek. İlk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. 8 Ağustos itibarıyla sözleşmeli öğretmen adaylarımızdan ön başvuruları alacağız. Başvuranlar için ülke genelinde 18 sınav merkezinde mülakat merkezleri kurduk. Öğretmenler yeni eğitim döneminde göreve başlayacak. Genel koşullarda bir değişiklik yapılmadı.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!