'Almanya 500 bin kişiyi atmış biz de 100 bin atarız'

Güncelleme Tarihi:

Almanya 500 bin kişiyi atmış biz de 100 bin atarız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 21:51

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, memurluktan çıkarılanlara ilişkin, “Diyorlar ki ‘Bu kadar kişi memuriyetten atılır mı?’ Dünyanın her yerinde atılır. Doğu Almanya ile Batı Almanya birleştiğinde Doğu Almanya’nın istihbarat teşkilatına mensup 500 bin ajan devletten atıldı. Bunu şunun için anlatıyorum, 5 bin, 10 bin, 80 bin rakamı göze büyük geliyor da biz 79 milyonluk bir ülkeyiz bunun içinde yolda giden taksicinin üstünden geçen tankı kullanan var. Böyle bir hain ekibin herhalde bir kişi, üç kişi olmadığını bilmemiz lazım. Almanya 500 bin kişiyi atmış, biz de 100 bin kişiyi atarız. Hiç gözünün yaşına da bakmayız. Bu devlete sadakatin yoksa, bu millete hürmetin, bağlılığın yoksa, asgari bir vicdani mensubiyet hissetmiyorsan, cehennemin dibine kadar yolun var” dedi.

Haberin Devamı

Türkeş, Altındağ’daki Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Bir şeyi bilmemiz lazım. Gelen istihbaratlar gösteriyor ki 50 binin üzerinde sırf telefonla birbiriyle şifreli haberleşen bir ekip var. Bununla hayırlı bir şey yapmadıkları açık. Bunu görmemiz lazım. Hayır böyle bir şey yapılmıyor. Cumhurbaşkanımız ‘At izi it izine karıştı’ dedi. Başbakanımız birçok defa bunu ifade etti. Bizler de her fırsatta bunu anlatıyoruz. Biz bunu anlatınca ‘Bak yanlış yaptılar kendilerini eleştiriyorlar’ deniliyor. Biz kendimizi eleştirmiyoruz. Mahalle bakkalına kızdın diye bunu da FETÖ’cü diye ihbar ettiğinde o esas suçlunun ayıbını da hafifletiyorsun. ‘Bunu yapmayın’ diye söylüyoruz. Ama büyük bir ekip var. Bu da bi vaka.

Haberin Devamı

Bu millete ihanet eden cezasını çekecek. Çaresi yok. Hepsi birinin ablasının oğlu, hepsi birinin yeğeni, dayısı, amcası. Ama o mesuliyeti taşımadılar. Buna karşı, karşımızda küskün bir grubu da oluşturmamamız lazım. Bu insanların, bu ihanetin içine katılmamış olan ailesi ve çevresini dışlayarak karşımızda bir blok oluşturmamaya da dikkat etmemiz lazım. Suçun şahsiliği prensibi vardır. Buna özen göstermemiz lazım. Biz bu ülkeyi yöneten siyasi partiyiz, bizim adil, sorumlu, mesul davranmamız gerekir.” 

BAKMADAN GEÇME!