PKK’dan Güngören’de sivil katliam: 17 ölü, 154 yaralı

Güncelleme Tarihi:

PKK’dan Güngören’de sivil katliam: 17 ölü, 154 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 00:00

Terör örgütü PKK, dün gece İstanbul’un Güngören ilçesini kana buladı. teröristlerin çöp kutularına bıraktığı iki bomba 10 dakika arayla peş peşe patladı. Ortalık kan gölüne dönerken patlamada 17 kişi can verdi, 7’si ağır 154 kişi de yaralandı.

İşte olay yerinden çok özel fotoğraflar

Patlamadan ilk görüntüler

Hastanelerde can pazarı

İSTANBUL Güngören dün gece saat 21.50 sıralarında 10 dakika arayla patlayan iki terör bombasıyla sarsıldı. Bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerin masum insanları hedef alarak yerleştirdiği bombaların patlaması sonucu ortalık kan gölüne döndü. Terör örgütü, bu bombalı saldırıda da bilinen taktiği uyguladı. Önce düşük şiddetteki patlamayla büyük bir kalabalık toplanırken, kısa süre sonra çok daha şiddetli bomba patladı. Patlama sonucu 17 kişi can verdi, 7’si ağır 154 kişi de yaralandı.

Patlamaların ilki saat 21.45 sıralarında araç trafiğine kapatılan ve sadece yayalar tarafından kullanılan Kınalı Caddesi ile Tevfik Fikret Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan bir telefon kulübesi yakınındaki çöp kutusunda meydana geldi. Ses bombasını andıran ilk patlamayla birlikte çevre sakinleri merakla sokaklara fırladı. Vatandaşların ne olduğunu anlamaya çalıştığı bir sırada 50 metre uzaklıktaki Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazı’nda bir çöp kutusunda çok şiddetli ikinci bir patlama daha meydana geldi.

Savaş alanı gibi

İlk patlamadan 10 dakika sonra çevreyi sarsan patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Patlamayla birlikte büyük bir panik yaşandı. Çevredeki bütün binaların camları kırılırken, o sırada merakla sokağa çıkanlarla caddeden geçenlerden çoğu bir anda kendilerini yara bere içinde yerlerde buldu. Onlarca insan çeşitli yerlerinden yaralanırken, patlamanın yakınından geçen 16 kişi olay yerinde ve hastanelerde hayatını kaybetti. Görgü tanıkları patlama sonucu çevreye kopan kol ve bacakların saçıldığını söyledi. Patlamanın ilk anlarında bazı yaralılar vatandaşların kendi imkanlarıyla hastanelere taşındı. Bölgeye çok sayıda polis, ambulans, itfaiye ve doğalgaz ekibi sevk edildi. Olay yerine yetişen polis çevrede güvenlik önlemleri alırken olay yerine gelen ambulanslar yaralıları hastanelere taşıdı. Üçüncü bir bomba ihtimaline karşı, telofon sinyallerini kesen jammer cihazı patlama yerinde devreye sokulunca bölgede tüm iletişim kesildi. Güngören’e sevk edilen çevik kuvvet çifte patlamanın olduğu bölgede, meraklıları, üçüncü bombadan korumak, delillerin kaybolmasını engellemek için, güvenlik kordonu oluşturdu. Patlama alanında inceleme yapan bir terör uzmanı "Çok büyük bir patlamalar olmuş. Yüklü miktarda patlayıcı kullanılmış. Bombanın düzeneği hakkında şu anda bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

Hayatlarını kaybedenler

Patlamada Aleyna Çelik (4), Murat Ağca (13), Perihan Durmuşoğlu, Yavuz Öztürk (26), Abdullah Güler (63), Servet Aşan (49), Halit Öge (51), Halil Makaracı (51), Macide Aydın, Fadime Başkan, Dursun Ali Aydemir, Şeyma Özkan (12), Hayrettin Güler, Taha Yıldız (5) ve 60 yaşlarındaki bir kişi hayatını kaybetti.

Tanıklar: Deprem gibi

PATLAMANIN meydana geldiği cadde üzerindeki apartmanlarda oturanlar "Deprem gibiydi" benzetmesi yaparken, "Ne dışarı çıkabildik ne evde durabildik. Sokakta insanlar kanlar içindeydi. Kollar, bacaklar gördük. Can pazarıydı" sözleriyle dehşet dolu dakikaları anlattılar. Bazı görgü tanıkları şunları söylediler:

Ramazan Ekici: Balkonda otururken bir gürültü duydum. Menderes Caddesi’ndeki insanlar patlamanın olduğu yere koştular. Bu sırada ikinci patlama oldu.

Alaattin Hatayoğlu: İlk patlamadan sonra aşırı kalabalık toplandı. Belki de binin üzerinde insan vardı. 5-10 dakika kadar sonra ikinci bir patlama oldu. İlkinden daha kuvvetliydi. Bulunduğumuz bina dahi sallandı.

Veli Gür: İlk patlama telefon kulübesinin önünde oldu. Millet toplanmaya başladı. Ardından ikinci patlama oldu. Çok ölü vardı.

Bayraklı tepki

Güngören’i kana bulayan patlamanın ardından semt sakinleri, evlerinin balkonlarına ve pencerelere Türk bayrakları asarak, teröre tepki gösterdiler. Balkonlardan dehşet görüntülerini izleyenler, gözyaşlarını tutamadılar. Her iki patlama da bölgedeki MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Saldırgan ya da saldırganları belirleyebilmek için kamera kayıtları özel bir ekip tarafından incelemeye alındı.

Emre’nin hocası patlama kurbanı

BAĞCILAR Galatasaray Futbol Okulu Teknik Sorumlusu Hayrettin Güler kuşlarına yem almaya giderken patlamada yaşamını yitirdi. Hayrettin Güler’in aynı zamanda Emre Bölezoğlu’nun Zeytinburnuspor’da da hocalığını yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!