Afganistan'da kaçıırlan iki Türk serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda kaçıırlan iki Türk serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 10:33

Afganistan'ın batısında kimliği belirsiz kişilerce geçen hafta kaçırılan 2 Türk'ün serbest bırakıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Afganistan'ın batısındaki ‘İslam Kale'de geçen hafta fidye için kaçırılan ve dün serbest bırakılan Türk mühendisler Gökhan Gül ile Erhan Gündüz bugün özel uçakla memleketleri Elazığ'a geldi. Gökhan Gül'ün amcası Şefik Gül, mühendisleri kaçıranların El-Kaide'ye bağlı olmayan çapulcular olduklarını öne sürdü. Şefik Gül, iki mühendisin serbest bırakılmasında Afganistan’daki Türk okullarının büyük çaba harcadığını söyledi.

Geçen hafta Afganistan'da fidye amaçlı kaçırılan Gökhan Gül ve Erhan Gündüz adlı mühendisler bugün saat 10.45'te özel uçakla Trabzon'a getirildi. Trabzon Havalimanı'na gelen iki mühendis, inişin ardından VIP Salonu'na alındı. Gazetecilerin görüntü almasına ve mühendislerle görüşmesine izin verilmedi. VIP salonuna, Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlileri de girdi. İki mühendis, pasaport işlemlerinden sonra da gizlice uçağa alındı. Uçak saat 10.00 sıralarında, Elazığ’a gitmek üzere alandan ayrıldı. İki Türk mühendisi Elazığ Havaalanı'nda Elazığ Valisi Muammer Muşmal ve yakınları karşıladı. Mühendislerin yorgun ve bitkin oldukları görüldü.

Haberin Devamı

TÜRK ÖZEL OKUL YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR

Gülsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Gül, yeğeni Gökhan Gül ve şirketin diğer mühendislerinden Erhan Gündüz'ün kurtarılması için 6 günden bu yana Afganistan'da temaslarda bulunduklarını anlattı. İki Türk'ün kaçırıldıkları İslam Kale ile Afganistan'ın başkenti Kabil arasında gidip- gelebilmek için özel uçak kiraladıklarını belirten Şefik Gül, mühendislerin kurtarılmasında kendilerine destek veren Afganistan'daki Türk özel okulları yöneticilerine teşekkür etti. Şefik Gül, biri yeğeni olmak üzere 2 mühendisi kaçıranlara fidye ödemediklerini belirtirken, “Afganistan'daki Türk özel okullarının bize verdiği desteği hayatım boyunca unutmayacağım. Okul öğretmen ve yöneticileri bizimle beraber sabahlara kadar evlerinde yemekler yaptı, çaylar pişirdiler, bizi diri tuttu, koordinasyonları sağlayıp ileri gelenlerle görüştürdü. Allah onlardan da razı olsun. Kaçıranlar Ladin'e bağlı değil çapulcu denilen bir grup” dedi.

Haberin Devamı

Serbest bırakılan mühendislerden Gökhan Gül, geçen süre içerisinde herhangi bir işkenceyle karşılaşmadıklarını söyledi. Gül, “Müslüman olduğumuzdan dolayı fazla zorluk görmedik. Türk olmanın pek etkisi olmadı. Ellerimiz kollarımız bağlı kaldık. Filistin askısı gibi bir bağ ile bağlı kaldık ve 5'inci gün ellerimizi serbest bıraktılar. Tutulan kaslarımıza masaj yaptılar. Serbest kalmamıza yakın ‘müskilat yok’ yani ‘sorun yok' deyip bizi serbest bıraktılar” diye konuştu.

Kaçırılan diğer mühendislerden Erhan Gündüz herkese teşekkür ettikten sonra 8 yaşındaki oğlu Yiğit Alp'e sarılarak hasret giderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!