Türk: Silah hak arama aracı olmasın

Güncelleme Tarihi:

Türk: Silah hak arama aracı olmasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 00:00

Silahı bir hak arama aracı olmaktan çıkartmak gerekiyor. Sayın Öcalan, farklı kimlikler, farklı kültürler anayasal güvence altına alınsın, silahlar bir ayda bırakılır, diyor.

DEMOKRATİK Toplum Partisi’nin dün Ankara’da gerçekleştirilen 2. Olağan Kongresi’nde, "Kürt sorununa Meclis’te çözümü" savunan "Güvercinler" kanadının temsilcisi Ahmet Türk, 8 ay önce bıraktığı genel başkanlık için tek aday olarak seçimde yeniden seçildi. Seçimde, 916 delegenin 587’si oy kullandı. Oyların 574’ü geçerli, 13’ü geçeriz sayıldı. Ahmet Türk, geçerli oyların tümünü alarak genel başkan oldu. Emine Ayna da PM listesinde 571 oy alarak "Eşbaşkan" seçildi. 5 yıllık siyasi yasağı sona eren Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani parti meclisi üyesi oldu.

Sayın Öcalan Ahmet Türk kongrede yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "Partimiz birçok eksikler yaşamıştır. Bu anlamda rolümüzü tam anlamıyla oynayabildiğimizi söyleyemeyiz. Demokratik siyasi mekanizmaları tam olarak oluşturamadık, karar süreçlerine tam anlamıyla demokratik bir nitelik kazandıramadık. Silahı bir hak arama aracı olmaktan çıkartmak gerekiyor. Kürtler, kimliğinin tanınmasını, anayasal bir güvence altına alınmasını istiyor. Ana dillerini kamusal alanda, eğitimde kullanmak istiyor. Yerel yönetimi geliştirecek olan demokratik özerklik modelini istiyor. Gelin açıkça söylüyoruz, barış için hazırız. İmralı’dan bu konuda yapılan çağrılar var. Sayın Öcalan, farklı kimlikler, farklı kültürler anayasal güvence altına alınsın, silahlar bir ayda bırakılır, diyor. Bu son derece önemli ve tarihi bir çağrıdır. Uzatılan bu barış eline, ağırlaştırılan tecrit politikalarıyla karşılık verilmesi tam bir provokasyondur. Türkiye’nin, Kürt’ün, Alevinin, emekçinin vicdanı olabilecek yeni partiye ihtiyaç duyuyoruz. Bu parti, Türkiye’yi normalleştirecek bir siyasi oluşuma destek vermeli."

DTP protokolü

Kongrede, en fazla alkış alan isimlerden biri Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir oldu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile Baydemir’in samimiyeti dikkat çekti. Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ile Murat Karayılan’ın kardeşi Hazal Karayılan ise spor salonuna ayrı ayrı girdiler protokol sırasında yan yana oturdular.

Apo sloganları
/images/100/0x0/55eb06e3f018fbb8f8a63a48


Divan Başkanlığı, Öcalan sloganları ve terör örgütü bayrağı açılmasına hiçbir müdahalede bulunmadı. Kongrede sık sık "Sayın Öcalan", "Biji Serok Apo", "Gençlik Apo’nun fedaisidir" sloganları atıldı.

Önceki yıllarda bir kongrede indirilen Türk bayrağı, bu kez divan panosuna işlenmiş olarak sabit şekilde asıldı.

Eşbaşkan Emine Ayna’nın "Recep Tayyip Erdoğan, hálá Türkiye’de yaşayan herkes Türk’tür zihniyetiyle hareket etmekte" sözleri üzerine salondakiler "Hain Erdoğan", "Katil Erdoğan" sloganları attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!