Metrobüs yolu tuzak dolu

Güncelleme Tarihi:

Metrobüs yolu tuzak dolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2008 00:00

Edirnekapı-Avcılar arasında çalışan Metrobüs hattının Zincirlikuyu’ya kadar 10.5 kilometre uzatılması için başlatılan çalışmalar tam hızla sürüyor. Aynı anda birçok koldan yürütülen çalışmalar sebebiyle D-100 Karayolu’nun birçok yerinde yol önce üç şeritten iki şeride indirildi. Bazı bölümlerde iki şerit yol daraltılmış üç şerite çevrildi.

Üç geliş üç geliş yolun ortasına yapılan Metrobüs yolu nedeniyle D-100 Karayolu’nda Avcılar’dan itibaren emniyet şeridi kalmadı. Edirnekapı- Mecidiyeköy arasında sürdürülen çalışmalar nedeniyle trafik kilometrelerce tıkanıyor.

Okullar açılana kadar devam

Gündüz yoğunluk sebebiyle, araçlar hız yapmadığından tehlike daha az. Ancak hava kararıp gece yarısına doğru yoğunluk da azalınca mötrobüs yolu inşaatı risk yaratıyor. Büyük trafik sıkışıklığı da yaratan çalışmalar, okulların açılacağı güne kadar devam edecek.

Önlemler yetersiz tehlikeye dikkat

Aydınlatmaları sökülen yolda alınan önlemler yetersiz.

Haliç Köprüsü, Okmeydanı Kavşağı, Mecidiyeköy Kavşağı yakınlarında bariyerler bitiyor sonra birden başlıyor. Sol şeride giren sürücülerin önüne aniden bariyer çıkıyor.

Bariyer başlangıçlarında ışıklı, fosforlu büyük uyarı levhaları yerine bir iki trafik lambası bulunuyor.

Eskileri silinip yeni yapılan çizgilere de güvenmemek gerekiyor. Yeni çizilen şeride göre giden sürücü birden yolun yarısının olmadığını görüyor.

Boğaziçi Köprüsü’nden çıkışta Zincirlikuyu Kavşağı’na gelen sürücülerin karşısına, hafriyat kamyonları çıkabiliyor.

Tüm kavşak giriş ve çıkışlarında da inşaat yapıldığı için, hafriyat kamyonları, beton mikserleri 10.5 kilometrelik yolun hem sağından hem solundan her an çıkabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!