Atlantis rahiplerinin tarikatı

Güncelleme Tarihi:

Atlantis rahiplerinin tarikatı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2008 09:10

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilen iddianamedeki "örgüt", Ergenekon’u 600 yıllık geçmişi olan "Agarta" efsanesine dayandırılıp tarikatvari bir örgütlenme olarak tanımlandı.

Haberin Devamı

Agarta, Tibet ve Orta-Asya geleneklerinde Asya’daki sıradağların içinde bulunduğu ileri sürülen efsanevi bir yer altı organizasyonudur.

 

Tüneller ülkesi Agarta’yı yazarlar Saint-Yves d’Alveydre (1842 -1909), Ferdinand Ossendowsky ve Rene Guenon kitaplarında işlemiştir. Efsaneye göre, Mu ve Atlantis’ten göç eden bilim rahiplerince kurulan ve Sanskritçe’de ele geçirilemeyen, ulaşılamayan, her şeyden korunmuş, şiddetin yakalayamayacağı, anarşinin erişemeyeceği anlamına gelen Agarta, dünyanın her yerine uzanan uçsuz bucaksız tüneller kurmuş.

 

Uçakları UFO

 

Haberin Devamı

İlginç bir varsayım da şudur ki, UFO’lar aslında bu uygarlığın yeraltından, yer üstündeki hayatı belirli aralıklarla incelemek üzere çıkan uçaklarıdır. Agarta’nın lideri dünyayı sevk ve idare eden ilahi hiyerarşinin fizik alemindeki temsilcisidir.

 

7 kapısı var

 

1912’de Müslüman olduktan sonra Abdül Vahid Yahya adını alan Fransız asıllı Mısırlı düşünür ve yazar Rene Guenon’a göre Agarta’nın yeryüzüne açılan 7 (kimi kaynaklara göre 4) ana çıkış noktası bulunmakla birlikte, mağaralarda inzivaya çekilen bilgelerin ve mağaralarda etkinliklerini sürdüren bazı inisiyatik toplulukların Agartalılar ile ilişki içinde oldukları ileri sürülür. Rene Guenon’a göre bu durum, en çok, Türklerin yaşadığı Orta Asya’da görülmektedir.

 

Gamalı haç

 

Kimi yazarlara göre Göktürk, Uygur ve Hun masallarındaki, "ataların kutsal mağaraları" ve bir mağaradan geçilerek ulaşılan "gizli ülke" inanışında Agarta’nın sembolizmi bulunmaktadır. Sembollerinden biri bugün günümüzde hálá Hint ve Tibet tapınaklarını süsleyen gamalı haçtır. Bu sembol kadim Mu’dan kaynaklanan çok orijinal bir semboldür. Bu sembol II. Dünya savaşında Nazilerin de ancak tersini çevirip kullandıkları bir semboldür.

 

Haberin Devamı

O da işin içindeymiş

 

Hitler’in de Agarta’ya inandığı ve dünyaya hakim olabilmek için Thule adında bir tarikat vasıtasıyla pek çok araÅŸtırma yaptırdığı ileri sürülür. Ä°ddiaya göre savaşın sonuna doÄŸru Nazi karargáhı yıkıntıları arasında 12 Tibetli rahip cesedinin bulunması da Hitler’in baÄŸlantısını kanıtlamıştı. Bu çevreler Hitler’in ABD BaÅŸkanı Roosvelt’in 1945’de öleceÄŸini ve geleceÄŸi bilme yeteneÄŸini buna baÄŸlanmaktadır.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!