Otel Edirne

Güncelleme Tarihi:

Otel Edirne
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 00:00

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için yurdun dört bir yanından Edirne’ye gelen güreşseverler, konaklama sıkıntısının yaşandığı kentte park ve bahçelerde yatarak, geceyi geçiriyor.

Özellikle Osmanlı Mezar Taşları sergi alanında battaniyesini üzerine çekip mezar taşlarına başlarına dayayarak yatanlar ilginç bir görüntü oluşturuyor. Açık havada konaklayan güreşseverler, sabahın ilk ışıklarıyla kalkarak, aynı yerde kahvaltı yaptıktan sonra, yağlı güreşlerin yapıldığı Er Meydanı’nın yolunu tutuyor.

Manisa Akhisar’dan Hasan Başkaya, 17 yıldır güreşleri izlemek için Edirne’ye geldiğini belirtti, "100 kişilik grupla Edirne’ye geldik, her zamanki gibi otellerde yer bulamadık. Belediye bu soruna çözüm bulmalı. Burada 3 gün boyunca yatacağız. Çayımızı demliyoruz, kahvaltımızı yapıyoruz, güreşleri izlemeye gidiyoruz. Gece yine cami bahçesinde yatacağız" dedi. Çankırı’dan güreşleri izlemeye gelen Ahmet Taşkıran ise, "Kırkpınar’a yaklaşık 14 yıldır geliyorum. Konaklayacak yer bulamadığımızda da battaniyemizin altına girip, yıldızların altında yatıyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!