Prof. Dr. Tahsin Yeşildere kimdir

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Tahsin Yeşildere kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 14:28

Aydın’da doğmuştur. İzmir’de ilk – Orta Okul – Lise (Karşıyaka – Tarsus) tahsilini tamamlamıştır. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1974 yılında Tarım Bakanlığı bünyesinde Bingöl Veteriner İşleri Müdürlüğünde çalışmıştır.

Haberin Devamı

1975 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Kürsüsü’ne Asistan olmuştur. 1976 yılında 1 ay süreyle İngiltere Leeds Üniversitesi’ne bilgi-görgü arttırmak üzere gitmiştir. 1976 yılında askerlik görevini tamamlamıştır. 1978 yılında doktorasının bir bölümünü tamamlamak üzere 1 yıl süre ile İtalyan Hükümetinin verdiği bursu kazanarak İtalya’nın Messina Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gitmiştir. 1980 yılında Veteriner Patoloji Dalında Doktor ünvanı almıştır. 1981 yılında TÜBİTAK - NATO bursu kazanmış ve 6 ay süre ile İtalya Messina Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gitmiştir.

 

1982 yılında bir ay süre ile Münih, Viyana, Zürih Veteriner Fakülteleri’nde inceleme yapmıştır. 1983 yılında Yard. Doç. Dr. olmuştur. 1984 -1985 yıllarında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde patoloji dersleri vermiştir. 1985 – 1987 yılları arasında İtalyan Hükümetinin davetlisi olarak Messina Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde “Genital Patoloji” dersleri vermek ve araştırma yapmak üzere iki yıl süre ile İtalya’ya gitmiştir. 1988 yılında Veteriner Fakültesi Patoloji Bilim dalında Doçent ünvanı almış ve kadroya atanmıştır. 1993’te Profesör olmuştur. 1994 yılında itibaren Patoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fakülte Kurulu Üyeliği yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Senatosu’nda bir dönem senatör olarak görev yapmıştır.

 

Haberin Devamı

1994 yılında İngiltere’nin Bristol Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile bir projeye başlamış ve her yıl birer ay bu fakülteye çalışma yapmak üzere gitmiştir. 1995 yılında Münih Ludwig Max. Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile bir projeye başlamış ve Almanya’ya gitmiştir. 14.Dünya Veteriner Tavukçuluk Kongresi Düzenleme Kurulu üyesidir.Ayrıca birçok ulusal kongre düzenleme kurul üyeliği yapmıştır.Ayrıca Türkiye’de ilk kez Animal Welfare konusunda uluslar arası STK ve Bristol Üniversitesi ile ortaklaşa projeler yürütmüş ve station index e giren önemli bir dergide yayınlanmıştır.

 

Haberin Devamı

Prof. Dr. Tahsin YEŞİLDERE’nin 72 adet yurtiçi ve yurtdışı Araştırma Makalesi bulunmaktadır. Bu eserlerinden 19’unu ulusal ve uluslararası kongrelerde tebliğ etmiş 6 eserini poster olarak tartışmaya açmıştır. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Evli ve bir kız çocuğuna sahiptir

 

MESLEKİ VE TOPLUMA YÖNELİK ETKİNLİKLERİ

 

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Kuruculuğu ve bir dönem II. Başkanlığı ve üç dönem yönetim kurulu üyeliği,2004 Kasım ayından itibaren Başkanlık görevini yürütmektedir. Öğretim Elemanları Sendikası İstanbul Şube Başkanlığı - yönetim kurulu üyeliği (Sendikalar yasası ile Eğitim-Sen 6 No'lu şubeye devredildi). Öğrenci Çağdaş Düşünce Kulübü danışman hocalığı, İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerini (17 yıl) yapmıştır. Üniversite öğrencilerine her türlü spor, alt yapı - eğitim - tesisleşme konuları yanında, profesyonel Bayan Basketbol Şube Sorumluluğu görevlerini yürütmüştür.2005 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulubü Başkanlık görevini yürütmektedir. Üniversitede bir çok komisyonlarda görev yapmıştır. İstanbul Veteriner Hekimleri Odası’nda bir dönem Genel Sekreterlik, 6 dönem başkanlık görevini yapmıştır. 40. Dönem için yapılan

Haberin Devamı

seçimlerde Yönetim Kurulu Asıl Üyeliğine seçildi.Halen başkanlık görevini sürdürmektedir.

 

TVHB Kongre Divan Başkanlığı, Türk Veteriner Hekimler Derneği üyeliği, İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) başkanlık görevi (6 yıl). İstanbul Sağlık Meslek Odaları (İSMOK) iki dönem başkanlık görevi, İstanbul İl Sağlık Koordinasyonunun bir dönem Başkanlık görevini yürütmüştür. Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği Kurucu Üyeliği, Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Derneği (BİTED) kurucu üyeliği ve 1 dönem yönetim kurulu üyeliği, Acil Yardım Vakfı ( AYVAK= kimsesiz çocuk ve sokak hayvanlarına yardım için kurulmuştur) kurucu üyeliği ve bir dönem başkanlığı, KA-DER üyeliği, Migros Spor Kulübü Derneği Bayan Basketbol Şubesi Kurucu Üyeliği ve Sağlık Spor Danışmanlığı, BJK Kongre Üyeliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Proje ve Burs Komisyon üyeliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şırnak - İdil Projesi yürütücü üyeliği, DPT nin VIII. 5 yıllık Kalkınma Planı Tarım ve Eğitim (Yüksek Öğrenim) komisyon üyeliği, Ana Çocuk Sağlığı Derneği yönetim kurulu üyeliği, Küçükyalı Çevre – Sağlık Derneği yönetim kurulu üyeliği, Maltepe Çevre Vakfı Mütevelli Heyet üyeliği yapmıştır.

 

Haberin Devamı

Ayrıca İVHO Dergi’nin yönetim kurulu adına sahibi, Sosyal Demokrat Değişim Dergisi yayın kurulu üyeliği, Türkiye’de çıkan ilk pet dergisi olan Pet Magazine dergisinin çıkmasında düşünce sahibi ve yayın kurulu başkanlığı, Türk Patoloji Derneği üyeliği yapmış ve eğitim,spor ve hayvancılık gibi konularda birçok seminer, panel ve toplantılarda konuşmacı olarak katılmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!