Abdurrahman CENGİZ/İSTANBUL, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2008 09:191dk okuma
İstanbul Küçükçekmece'de geçen Pazar günü Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'nin yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldiği maç sonrası havai fişek gösterisini izleyen 10 yaşındaki İzel Edebali, başına isabet eden mermi çekirdeği ile yaralandı. Tevdavisi süren ve beyin zarı zedelenen İzel, tanınmayacak hale geldi.
İŞTE İZEL BU HALE GELDİ...
Anne ve babası ayrı olduğu için Sefaköy’de dedesinin gecekondusunda yaşayan İlköğretim okulu öğrencisi İzel Edebali, Türk Milli Takımı'nın tur atlamasıyla başlayan sevinç gösterilerini izlemek için sokağa çıkmak istedi. Babaannesinin izin vermemesi üzerine, havai fişek gösterisini evlerinin bahçesinden izleyen küçük İzel, bir süre sonra başına isabet eden bir cisimle yere yığıldı. Başı kanayan İzel, önce özel bir hastaneye, ardından da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. �
Burada yapılan muayenede İzel Edebali'nin kafasına bir maganda tarafından havaya sıkılan merminin düştüğü saptandı. Tedavi altına alınan İzel’in kafasına düşen mermi çekirdeğinin beyin zarını zedelediği belirlenirken, durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Hastane’de beyin zarının hasar görmesi nedeniyle gözleri şişen ve çok sevdiği saçları kesilen İzel Edebali, tanınamayacak hale geldi.
Bir süre önce okulunda çekilen görüntülerde yaptığı kartondan evi anlatan İzel, tekrar eski haline dönmek için tedavisinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.
�