Varlıkla geldi, yoklukla gitti

Güncelleme Tarihi:

Varlıkla geldi, yoklukla gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2008 00:00

Türkiye’nin ’Banker Kastelli’ olarak tanıdığı Cevher Özden, Kadıköy’deki binasında hayatına son noktayı tek kurşunla koydu. Ofisine gelip ’Yalnız kalmak istediğini’ söyleyen Özden, Smith Wesson ruhsatlı tabancasıyla ağzına sıktığı kurşunla can verdi. Ardında kapalı zarf içinde 4 mektup bırakan Özden, 2007 Temmuz ayında, oğlunun mezarı başında da silahla havaya 11 el ateş etmiş, ’İntihar edecekti’ iddialarını, "Öyle olsa, birini bile isabet ettirmez miydim?" diye yanıtlamıştı.

Haberin Devamı

Fotoğraflarla Banker Kastelli

Finans gerillası son kurşunu kendine sıktı 

BANKER Kastelli olarak tanınan Abidin Cevher Özden (75), dün 12.15’te, Kadıköy Efes Çarşısı’ndaki işyerinin 3. katında intihar etti. Korumasıyla şoförünü, "Yalnız kalmak istiyorum" diye alt katta gönderen Özden, ardından kapıyı kilitledikten sonra, bir Emniyet Müdürü’nün hediye ettiği ruhsatlı Smith Wesson tabancasıyla ağzına bir el ateş ederek yaşamına son verdi. Demans hastası olan Mukadder Özden’e eşinin öldüğü söylenmedi. Özden masasına bıraktığı bu son mesajında, "Bugüne kadar işlerim ters gitti. Niyetim kimseyi aldatmak ve kandırmak değildi. Bu nedenlerle ailemle aram bozuldu. Ölümümden kimse sorumlu değildir" dedi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kastelli_hayat.gif4 mektup bıraktı

Özden’in sekreter masasındaki cesedini, silah sesine koşan ve ofisi çarşı yönetiminden aldıkları yedek anahtarla açan koruması Erkan Sat ve şoförü Aygün Bektaş buldu. Olay sonrası, Kuşdili Caddesi 12 numaradaki Kastel Emlak İnşaat ve Turizm Organizasyonu şirketinde, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı ile inceleme yapan polis, Cevher Özden’in savcılığa, kızına, Demirören Şirketler Grubu’na ve hizmetçisine yazdığı, kapalı zarf içinde 4 mektup buldu. Hizmetçisine yazdığı mektupta eşi Mukadder Özden’i ona emanet edip iyi bakmasını isteyen Özden, Kadıköy Savcılığı’na yazdığı mektupta ise ticari faaliyetleriyle ilgili bazı kişileri suçladı.

Sanki veda etti

Çarşı esnafı, sinema olarak yapılan binayı işhanına çeviren Özden’in, işleri kötü gidince iki ofisini satıp başka bir katta kiracı olarak ofis tuttuğunu söyledi. Olayı duyarak Efes Çarşısı’na gelen eski sekreteri Pınar Yaşar, 5 yıl yanında

/images/100/0x0/55ea8f93f018fbb8f888015f
çalışıp 8 ay önce de ayrıldığı Özden’in sıkıntıları bulunduğunu, bunları kimseyle paylaşmadığını anlattı. Cevher Özden ile eşi Mukaddes Özden’in oturdukları, Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi’ndeki Nazem Apartmanı görevlisi Kemal Erdoğan ise, son sabahı şöyle anlattı: "Cevher bey sabah çok üzgün görünüyordu. 8 yıldır burada çalışıyorum. İlk kez omzuma vurarak ’Allahaısmarladık’ dedi. Ağzını tutarak binaya baktı." Özden, 16 Temmuz 2007’de, saat 17.00 sıralarında, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’nda, 1982 yılında aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden üvey oğlu Hakan Bahadır’ın Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında silahla 11 el ateş etmişti. İntihar girişiminde bulunduğu iddialarını ise, şöyle yanıtlamıştı:

Oğlum ölürken içerdeydim

"Bunalmış ve daralmıştım, oğlum aklıma geldi. Oğlumun mezarı başında havaya silah sıktım. Ruhsatın bittiğini bile bilmiyordum. Zaten kullanmadığım bir silahtı. Oğlum kız arkadaşı yüzünden eroine alışmıştı. Hayatını kaybettiğinde yanında değildim. Şu meşhur ’banker’ davaları yüzünden haksız yere içeride tutuluyordum. İntihar etmek isteyen adam, 11 kurşundan bir tanesini tutturamaz mı? Yaşadığım sıkıntı, yeniden iş yapmaya başladığım inşaat sektörü ile ilgili. Artık ticaret çok kirli ve ortalık dolandırıcı dolu. Son zamanlarda işlerim bozuldu. Piyasaya bir miktar borcum var. Alacaklılar kapıya geliyor. O nedenle bunalımlıydım."

Avukatına sır mektup bıraktı

ABİDİN
Cevher Özden’in Avukatı Tufan Atlı ise, son günlerini şöyle anlattı: "Sıkıntısı vardı. Karacaahmet’te oğlunun mezarı başında intihara teşebbüs ettiği silahtan farklı bir silah kullanmış. 3-4 ay önce bir teşebbüsü daha olmuştu. Bu kez başardı. En son 2-3 gün önce görüşmüştüm. Bana, içeriğini hiç kimseye söylemememi istediği bir mektup bırakmıştı. Mektubu henüz açıp okumadım. 1988 yılında sıkıntıya düştüğünde, bunu aşacağımızı söylemiştik ve krizi aşmıştık. Son görüşmemizde, önümüzdeki sıkıntıları yine aşacağımızı söyledim." Tufan Atlı, Özden’in intihar ettiği masa üzerinde kendisine hitaben yazılmış bir not bulunduğunu ancak notu henüz görmediğini ve içinde yazılanlar hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

37.5 yıla kadar hapsi isteniyordu

ABİDİN
Cevher Özden, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Kürşat Yılmaz tarafından kurulan çeteye üye olmak ve yağma suçundan 37,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. İddianamede, Özden’in 1992 yılında cezaevine giderek Yılmaz ile tanıştığı, ekonomik konularda danışmalığını yaptığı, para alışverişi ile örgüte destek olduğu, alacaklarının tahsili konusunda da Yılmaz ve örgütünden yardım aldığı öne sürüldü. Özden ise, ifadesinde, "Kürşat Yılmaz zaman zaman legal fikirler sorardı. Ticari konulara ilişkin. Yaptığımız bütün görüşmeler legaldir" demişti.

Haberin Devamı

 

 

Haberin Devamı

 

Daha önce de oğlunun mezarı başında 11 kurşun sıkmış intihara teşebbüs etmişti 

 

Kastelli'nin okulunda yas var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!