Bu kadar adice bir saldırıya uğramadım

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar adice bir saldırıya uğramadım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Fikri Sağlar’ın, "Erdoğan’ın Dolmabahçe buluşmasında kendisine Filiz Büyükanıt ile ilgili bir dosya verdiği" yolundaki iddiası için "Birçok saldırıya uğradım, bu kadar adisine uğramadım" dedi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE RESEPSÄ°YONDAN KARELER

Azerbaycan Milli Günü Resepsiyonu’na katılan Orgeneral Büyükanıt, dün itibariyle bu iddiayı köşesinde ortaya atan Fikri Sağlar, Sağlar’ın çalıştığı Birgün gazetesi ile yazıyı haber yapan Vatan gazetesi hakkında kendisinin ve eşinin ayrı ayrı tazminat davası, Genelkurmay Başkanlığı’nın da iki gazete hakkında ceza davası açtığını açıkladı. "Toplam dört dava açıldı" diyen Büyükanıt, tazminatın miktarını ise açıklamadı. Orgeneral Büyükanıt şunları söyledi:

"Akıl almaz bir suçlamayla karşı karşıya kaldık. Konu bugün (dün) resmen yargıya intikal etmiÅŸtir. Hem ben, hem eÅŸim dava açtı. Kurumsal olarak ceza, ÅŸahsi olarak da tazminat davaları açtık. Birçok saldırıya uÄŸradım. Bu kadar adisine uÄŸramadım. Çok adicelere uÄŸradım da, bu kadar adisine uÄŸramadım. Onun için çok fazla yorum yapmıyorum.     Â

Orgeneral Büyükanıt’a yöneltilen diğer sorular ve yanıtları şöyle:

Dolmabahçe görüşmesinin Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın görevleriyle ilgili bir görüşme olduğunu kabul edebilir miyiz?

Bunun hakkında konuşmayalım. Çünkü dava konusu oldu. Ama orada olmayan kişilerin, ’Efendim kulislerde bunlar konuşuluyor.’ O konuşanları getirirler mahkemenin karşısına. Çıkarsınlar o kişileri. Onlar da onu anlatırlar, güçleri yetiyorsa, doğruysa. Dedikodu ile bir ülkenin Genelkurmay Başkanı bu kadar adi şekilde suçlanamaz."

Dolmabahçe buluşması kamuoyunda bir mutabakat gibi algılandı.

Bazı şeyler de gizli kalsın yani. Bu dünyada da böyle. Ben şahsen çok üzüldüm. Ama tabii yargının kararına saygı duyacağız. Yargıya saygı duymayacağız da neye duyacağız? Onun için yargıyı bekleyeceğiz.

AKP’nin kapatılması davası ve Yargıtay bildirisiyle başlayan süreç için ne düşünüyorsunuz?

Bu konularla ilgili bir şey söylemem. Mümkün mü yani asker olarak bir şey söylemem? Kapatma davası veya bilmem ne. Asker olarak nasıl konuşurum ben? Yargıya intikal etmiş bir olayla ilgili konuşmam mümkün değil. Şemdinli olaylarında beni suçladılar ’Askeri tanıyorum’ dedim diye ve müebbet hapisle yargılamaya kalktılar. Ben söylediğim zaman daha yargı süreci başlamamıştı.

Sıcak sohbet

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dün karşılaştıkları Azerbaycan milli günü resepsiyonunda Fikri Sağlar’ın Dolmabahçe buluşmasıyla ilgili iddialarını konuştular. Erdoğan ve Büyükanıt pastayı kestikten sonra hararetli bir sohbete daldı. Sohbetin bir bölümüne Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!