Kraliçe Bursa'da ne kadar harcadı

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe Bursada ne kadar harcadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 16:00

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Kozahan'da 400 Euro ödeyerek özel ipekten yapılan kıyafetler satın aldı. İşyeri sahibi, Kraliçe'ye bir de ipek empirme kumaş hediye etti. Daha sonra ‘Bursa İpek’ ardlı işyerine giren Kraliçe'ye, İznik Çinisi desenli fular hediye edildi. Kraliçe buradan da 300 YTL ödeyerek eşarp, şal ve kırlent satın aldı.

Haberin Devamı

İŞTE KRALİÇE'NİN BURSA FOTOĞRAFLARI

Kozahan'dan ayrılan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, hafif çiseleyen yağmur altında 50 metre uzaklıktaki Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'ne gitti. Bu sırada bir koruma, Kraliçe'yi tuttuğu beyaz bir şemsiye ile yağmurdan korudu. Kraliçe, bu sırada kendisine sevgi gösterilerinde bulunan Bursalılar'ı selamladı. Kraliçe'nin emir subayının elinde Özdilek marka bornozun bulunduğu paket, Sanat Galerisi'nden ayrılırken ise hacivat- karagöz rölyefinin bolduğu görüldü.

Hayrünnisa Gül eşliğinde sanat galerisine gelen Kraliçe ve eşi Prens Philip için, Nevzat Çiftçi tarafından Karagöz- Hacivat gölge oyunu gösterisi sunuldu. Kraliçe Elizabeth, gösteriyi, Bursa Kent Müzesi gönüllüsü 9- 12 yaş arası 13 çocukla birlikte izledi. Daha sonra Kraliçe'ye gölge oyununda kullanılan malzemelerle ilgili bilgiler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!