Ä°stiklal Caddesi'nde çatışma baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Caddesinde çatışma başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 07:47

Taksim İstiklal Caddesi'nde çatışma başladı. Toplanan gruplara polis müdahale ediyor.

Haberin Devamı

POLİSTEN İŞÇİLERE COPLU VE BİBER GAZLI MÜDAHALE

POLÄ°S CADDELERÄ° BÖYLE KUÅžATTI  Â

1 MAYIS'TA Ä°STANBULLU ARADA KALDI  Â

İŞTE POLİSİN İŞÇİLERE MÜDAHALE ETTİĞİ ANLARIN VİDEOSU

 

POLİS, İŞÇİLERE İŞTE BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / FOTO GALERİ

 

İŞÇİLER GECEDEN İTİBAREN BEKLEMEYE BAŞLADI. İŞTE FOTOĞRAFLARI

 

İSTANBUL'DA POLİS 1 MAYIS İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALMAYA BAŞLADI / İŞTE FOTOĞRAFLARI

 

12.00

İşçiler, koşarak Dolapdere'den Taksim Meydanı'na giriyorlar. Polis de panzerlerle tazyikli su sıkarak işçilerin girmesini engellemeye çalışıyor.

 

Haberin Devamı

Şu saatlerde Pangaltı'da da işçilere polisin sert müdahalesi oluyor. Polis panzerleri işçilerin üzerine tazyikli su  ve biber gazı sıkıyor. Sendikaların Taksim'e yürüme kararını iptal etmesine karşın Şişli'de göstericilere polisin müdahalesi sürüyor. Şişli Kurtuluş yokuşunda 300 kişilik bir gruba polis sert müdahalede bulundu. Göstericiler, kaldırımlardan aldıkları taşlarla polise karşı koymaya çalışıyor. Ancak polisin sert müdahalesi sonucu grup ara sokaklara dağıldı. Tekrar toplanan göstericilerle polis arasında sert çatışmalar yaşandığı bildiriliyor. Polis yoğun biber gazı kullanıyor.

Ara sokaklarda toplanan göstericiler ise slogan atıyorlar. Grupların bir bölümü Taksim'e çıkmak için hazırlık yaptığı görülüyor.

12.05

 

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve üst düzey polis yetkilileri de Taksim'de incelemelerde bulunuyor.Taksim Meydanı şu saatlerde sakin. Deyim yerindeyse in cin top oynuyor.

 

12.16

 

Şu saatlerde polis ile işçiler arasındaki arbede hala sürüyor. Olaylarda en az 40 kişinin yaralandığı, yaklaşık 200 kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.

 

12.39

Haberin Devamı

İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen Dolapdere’deki işçilerle polis arasında Kurtuluş Yokuşu'nda da çatışma yaşandı.

Dolapdere’deki grup Kurtuluş Yokuşu’nda kaldırım taşlarını sökerken polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, polis Bilgi Üniversitesi’ne doğru harekete geçti. Bilgi Üniversitesi çevresinde 7-8 noktada göstericilerin Taksim’e ilerlemesini engellemek için barikat kuruldu.

Bu arada Pangaltı ve Dolapdere'deki bekleyiş sürüyor. Taksim'e çıkmayı zorlayan gruplar Harbiye Kavşağı, Askeri Müze ve Vali Konağı önünden hareketliliğini sürdürüyor. Bu arada polisin bu noktalarda barikatlar kurduğu gözleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan bu bölgedeki olaylarda 200'e yakın göstericinin gözaltına alındığı bildirildi. Polisin sert müdahelesinden etkilenen yaklaşık 40 kişinin de Şişli Eftal Hastanesi ile Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtiliyor.

13.01

Dolapdere’den, Taksim’e doğru ilerlemeye çalışan yaklaşık 100 kişilik grup barikat kurdu.

Kurtuluş Yokuşundan Taksim’e ilerlemeye çalışan grup yapı malzemeleri satan bir mağazanın önünde mağazanın malzemelerini kullanarak barikat oluşturdu. Mağaza yetkilileri barikatı kaldırmaya çalışırken, polisin gruba müdahale etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Harbiye’ye ulaşan gruba polis gaz bombasıyla müdahale etti. Sürekli gaz bombası atan çevik kuvvet ara sokaklara da gaz bombası atarak grupları dağıttı.

13.12

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplarla polis arasında çatışma başladı.

Şişli ve Beyoğlu'nun çeşitli yerlerinde toplanarak Taksim'e yürümek isteyen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi Büyükparmakkapı Sokağı yakınında toplanan bir grup, pankart açarak, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Bunun üzerine İstiklal Caddesi girişinde önlem alan polis, boyalı su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak gruba müdahale etti. Grup da polise taş ve şişe atarak karşılık verdi.

Grup, müdahale sonucu ara sokaklara girerek kaçmaya çalıştı. Polisler de bir süre ara sokaklarda göstericileri kovaladı. Göz yaşartıcı gazdan etkilenen bir kadın fenalık geçirdi. Polis ve vatandaşlar, kadını gazın etkili olduğu bölgeden başka bir yere taşıyarak, ilk müdahaleyi yaptılar. Kadın, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen yüzleri maskeli başka bir grup da çeşitli sloganlar attı. Bu kişiler daha sonra kaldırım taşlarını sökerek çevrede önlem alan polislere fırlattı.

Çevik kuvvet ekipleri de bunun üzerine panzerle basınçlı su sıkarak, göstericilere müdahale etti. Göstericiler, polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara girerek kaçtı.

Bu grubun ardından aynı alanda bir araya gelerek izinsiz gösteri yapmak isteyen başka bir gruba da yine su sıkılarak müdahalede bulunuldu. Polisin dağıttığı bu grup, Harbiye Askeri Müze yakınında yeniden bir araya gelerek, söktükleri kaldırım taşlarını polise fırlattı. Gruptakiler, ayrıca, sapanlar kullanarak küçük çaptaki taşları da polise attı. Bunun üzerine yeniden müdahale edilen grup, dağıldı.

Bu arada, üst düzey bir emniyet yetkilisinin makam aracı olduğu belirtilen sivil plakalı polis otomobiline, Osmanbey'de göstericiler tarafından taş atılarak hasar verildi.

Öte yandan, Taksim Gezi Parkı yakınında toplanan ve bir siyasi partinin bayraklarını taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak, meydandaki Cumhuriyet Anıtı önüne kadar yürümek istedi. Göstericiler, olay yerine gelen çevik kuvvet ekiplerince engellendi. Grup, bunun üzerine geri dönerek Şişli yönüne doğru dağıldı.

Bu grubun ayrılmasından kısa süre sonra aynı parkın yakınına gelerek Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen küçük bir gruptaki bazı kişiler de polislerce gözaltına alındı.

13.37

İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen Dolapdere’deki gruba polis yine müdahale etti. Göstericilerden 5 kişi yaralanırken, ara sokaklara dağılan gruplara polisin müdahalesi devam ediyor. Göstericiler tarafından burada kurulan barikat polisin müdahalesinin ardından esnaf tarafından kaldırıldı.

14.30

Taksim ve Beyoğlu’nun büyük bölümü güvenlik güçlerinin göstericilere karşı kullandığı göz yaşartıcı gazın etkisi altına girdi.

Taksim meydanı ve İstiklal Caddesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve ara sokaklara sıçrayan gerginlik uzun süre devam etti. Taksim meydanına girmek isteyen gruplara polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Saat 14.00’ten sonra ara sokaklarda göstericilerin sayısı oldukça azalırken, İstiklal Caddesi Sıraselviler Caddesi, Kazancı Yokuşu ve Taksim-Beyoğlu’nun çevresinde bulunan bütün sokaklar göz yaşartıcı gazın etkisi altına girdi. Alman Hastanesi ve Taksim İlkyardım Hastanesi bulunan Sıraselviler caddesinde de gaz etkili oldu.

Çıkan olaylarda, İstiklal Caddesi'ndeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Bir bankaya ait otomatik para çekme makinesi ile telefon kulübeleri de zarar gördü.

 Taksim meydanının geneli de gazın etkisinde kaldı. Polis öğleden sonra civardaki ara sokaklara girip göstericileri aramayı sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!