Açığı kapatmak için kiralık okullar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Açığı kapatmak için kiralık okullar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 00:001dk okuma

HÜKÜMET Sözcüsü Cemil Çiçek, özel sektörün ister kamuya ait, ister kendi arazisi üzerinde kiralama garantili okul yapımına imkan verecek bir düzenleme getireceklerini söyledi.

Okul açığını kapatmak için yeni modeller üzerinde çalıştıklarını kaydeden Çiçek, "Böylece okulu vatandaş yapacak, yatırımcı yapacak, 49 yıllığına devlet de bunu okul olarak kiralamayı daha baştan garanti etmiş olacak. Böyleceokul sıkıntısının ortadan kaldırılmasıyla ilgili önemli bir modeli Türkiye’nin gündemine getirmiş olacağız" diye konuştu.

BAĞIMSIZ YÜKSEKOKUL

Hükümetin TBMM Başkanlığı’na dün gönderdiği YÖK Yasası değişikliğiyle mesleki eğitim alanında yeni bir model getiriliyor. Buna göre, vakıflar, herhangi bir üniversiteye veya yüksek teknoloji enstitüsüne bağlı olmaksızın meslek yüksekokulları kurabilecek. Bu okullar, YÖK’ün olumlu görüşü üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla açılabilecek. Kazanç amacına yönelik olmamak üzere yüksekokul açmak isteyen vakıfların YÖK Yasası’ndaki şartları yerine getirmeleri istenecek. Tasarının ayrı bir maddesiyle de yeni bir vakıf üniversitesi kuruluyor. İstanbul’da Bilim ve Sanat Vakfı’nca İstanbul Şehir Üniversitesi kurulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!