Provokatör Ömer Ulusoy'dan çarpıcı iddialar: İstesem vururdum

Güncelleme Tarihi:

Provokatör Ömer Ulusoydan çarpıcı iddialar: İstesem vururdum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 10:51

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kampusu’ndaki olayların eli silahlı provokatörü Ömer Ulusoy, mahkemede verdiği ifadede öldürme kastıyla ateş etmediğini söyledi. Silahı daha önceden tanıdığı Diyarbakırlı A.’dan 4 ay önce aldığını belirten Ulusoy ‘Askerliğimi komando olarak yani sniper olarak yaptım, keskin nişancıyım. 9 el ateş ettim, bir kişi de yaralanmadı çünkü; başlarının en aşağı 1 metre üstünden ateş ettim. Amacım korkutmaktı’ dedi.

Haberin Devamı

İŞTE PROVOKATÖR ÖMER ULUSOY

Antalya Akdeniz Üniversitesi’ndeki olaylar sırasında kendisini kovalayan karşıt görüşlü gruba silahla ateş ettiği için “Adam öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanan Ömer Ulusoy, çarpıcı ifadeler verdi.

 Alnında Hz. Ali’nin ‘Zülfikar’ adlı kılıcını simgeleyen dövme bulunan Ömer Ulusoy’un, mahkemede verdiği ifadede, Ülkü Ocakları’nda kaldığını söylediği öğrenildi.

 

HAVAYA ATEŞ ETTİM

 

İddialara göre Ömer Ulusoy şunları söyledi: “Ben Ülkü Ocakları’nda kalıyordum. Üniversitedeki ülkücüler, Ocak’a telefon ederek yardım istedi.

Burada ülkücülerin dövüldüğü söylendi. Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Aksoy, hemen Çevik Kuvvet’i aradı. Polisten duruma müdahale edilmesini istedi. Ancak gereği yapılmadı. Bunun üzerine bizler üniversitenin kampusuna giderek olayları önlemeye çalıştık. Ancak karşımızdaki grup kalabalık olduğu için korktuk. Onları korkutmak için havaya ateş ettim”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!