O stada muhalifim

Güncelleme Tarihi:

O stada muhalifim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2008 07:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dolmabahçe Sarayı’nın arkasında bulunan ve bir bölümü tarihi eser statüsünde olan İnönü Stadyumu’nun yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili tereddütleri olduğunu söyledi.

İki hafta önce kendisini ziyaret eden Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in İnönü Stadı’yla ilgili bazı talepleri olduğunu dile getiren Günay şunları söyledi:

"Stadlarını yenilemek ve yenilerken de biraz kültür fonksiyonları katmak istiyorlar. Ben aslında orada stadyum olmasına temelden, baştan muhalif olduğum için tereddüt ediyorum. Benim arayışım İstanbul’un kültür-sanat mekanlarının çoğalması. Stadyumları yeniden şekillendirerek yaparız. Ama her yoldan her çareyi kullanarak, İstanbul’da kültür sanat çalışmalarında iyileşmeler yapmak istiyoruz. Onlar da bir proje gerçekleştirmişler. Arkadaşlar da o proje üzerinde çalışıyorlar. O yapının da tescilli olduğu söylendi. Şu anda bu konuda bir dosya yaptırıyorum."

TARİHİ ESER Öngörünüm ve tarihi eser statüsü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı tarafındaki açık tribüne müdahale edemeyen Beşiktaş, buna bir ara formül bulmak için yeni proje arayışları içerisindeydi. Öngörülen projeye göre deniz tarafındaki tribün aynen kalacak ve yeni stat şu anki statın orta sahasından lunapark tarafına doğru yapılacak. Beşiktaş yönetimi, deniz tarafındaki kalan bölümü de konser gibi etkinlikleri için kullanmak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!