Benim katilim BaÅŸak olacak

Güncelleme Tarihi:

Benim katilim BaÅŸak olacak
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 26, 2008 07:00

Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ’un, komşularına, "Benim katilim Başak olacak. Size para bırakayım, cenazem ortada kalmasın" diye dert yandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE ANNESÄ°NÄ° ÖLDÃœREN BAÅžAK   Â

ARKADAŞLARININ GÖZYAŞLARI SEL OLDU

BaÅŸak AydıntuÄŸ, Ankara Ä°l Jandarma Komutanlığı’nda verdiÄŸi ifadede olay gününü anlattı. Genç kız, ifadesinde olaydan birkaç gün önce annesiyle tartıştığını ve babaannesine gittiÄŸini belirterek ÅŸunları söyledi:     Â
"Annemle babamın ayrılmasının ardından depresyon geçirdim. Bir süre tedavi gördüm. Annem özel öğretmenler tuttu, dersanelere gönderdi ve Bilkent Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Annem, sürekli babaannemde kalmama kızıyordu. Olaydan birkaç gün önce yine aynı konuda tartıştık ve ben, evi terk ederek babaanneme gittim. Üç gün sonra annem aradı, eve dönmemi istedi. O gün eve döndüm, annemle birlikte mutfakta ders çalışmaya başladık. Bir süre sonra ben odamda ders çalışmak istediğimi söyledim. Bana, ’Otur oturduğun yere. Burada çalışacaksın. Hem sen yine kimlerin koynundaydın? Bu güne kadar kimde kaldın?’ diye hakaret etti. Sonra o odasına çıktı. Çekmeceden büyük bir bıçak alarak annemin yatak odasına gittim. Elimde bıçağı görünce üzerime atladı. Bıçağı boğazına dayadım ve birkaç kez sürdüm. Cinnet geçirdim. Her bıçak darbesinde bana yaptığı hakaretler aklıma geldi. Öldürdükten sonra yatak odasının penceresini açtım, çekmecelerin kapaklarını açarak olaya hırsızlık görüntüsü vermek istedim. Bu nedenle bıçağı attım ve evin birkaç odasını sanki bir şey aranmış gibi dağıttım."

Baba Prof. Dr. Semih Aydıntuğ ise jandarmaya verdiği ifadede, kızının uyuşturucu kullanıp kullanmadığını bilmediğini belirterek, "Sık olmasa da antidepresan kullanıyordu" dedi."

Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ’un, komşularına, "Benim katilim Başak olacak. Size para bırakayım, cenazem ortada kalmasın" diye dert yandığı ortaya çıktı. Aydıntuğ için bugün görev yaptığı Ankara Üniversitesi’nde cenaze töreni düzenlenecek.

Arkadaşları şaşkın

ANNESİNİN boğazını keserek öldüren Başak Aydıntuğ’un işlediği cinayet, Bilkentli arkadaşlarını dehşete düşürdü. Başak’ın bunalıma girmeden önce gayet düzgün, aklı başında ve hayat dolu bir kız olduğunu belirten ve soyadının yazılmasını istemeyen Gözde, şunları söyledi: "Başak’ın son zamanlarda psikolojisi iyice bozulmuştu. Tedavi görüyordu. Çoğunlukla babaannesi ve dedesiyle birlikte yaşıyordu. Annesine çok nadir gidiyordu. Babası da başka bir kadınla evlendiği için ona gitmeyi istemiyordu. Başak’ın böyle bir şey yaptığını düşününce tüylerim diken diken oluyor. Son dönemde çok yalnız kalmıştı. Keşke onu yalnız bırakmasaydık."

Başak’ın arkadaşlarından Ceren Tilkioğlu da Prof. Dr. Olcay Aydıntuğ’un babasının arkadaşı olduğunu, bu nedenle Başak’ı ve annesini yakından tanıdığını söyledi. Tilkioğlu, "Bu dönemin başında da sadece bir-iki hafta okula geldi. Sonra okula gelemediği için bütün dönemini dondurdu. Aslında çok iyi bir kızdı. Arkadaşları tarafından çok sevilirdi. Şu an bütün bölüm inanılmaz üzüntülüyüz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!