Çocuklar silahlandı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar silahlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 14:26

ERZURUM’un Pasinler İlçesi’nin işgalden kurtarılışının 90’ıncı yıldönümü törenlerinde, ikinci kez Ermeniler temsili olarak süngülenmedi. Töreni izleyen çocukların büyük çoğunluğunda oyuncak silah bulunduğu görüldü.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Caddesi’ndeki kurtuluş törenlerine Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, AKP Erzurum Milletvekillleri Muzaffer Gülyurt, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Pasinler Kaymakamı Sıtkı Özol, Belediye Başkanı AKP’li Selami Teymur, Garnizon Komutan Binbaşı İbrahim Koyuer, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı. Pasinler İlçesi’nin kurtuluş törenlerinde iki yıldır temsili olarak Ermeni çeteleri, Türk milis kuvvetleri tarafından süngülenmiyor. Buna karşın törene katılan çocuklarının büyük bir bölümünün elinde oyuncak silah olduğu göze çarptı. Maytap patlatarak gürültü ve tehlike saçan çocuklar, polisler tarafından uyarıldı.
Günün önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selami Teymur, kurtuluş öncesi Ermeniler’in Doğu Anadolu’da büyük katliamlar yaptığını belirtti. Geçmişte atalarımızın ve şimdi bizim başımızda bulunan bu benzer meseleleri bizden sonraki nesillere aktarmayı milli bir görev olarak benisememiz gerektiğini vurgulayan Başkan Teymur, “Ülkemizi bölücü hareket ve sözde davalara karşı her zaman uyanık ve tehlikeye karşı hazır bulunmaları gerekmektedir. Vatana olan borcun hiç bir vakit sonu olmaz” dedi.    

Haberin Devamı

Kurtuluş törenlerinde Erzurum ve Kars yörelerinden folklör ekipleri ile Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi’nin Mehteran Bölüğü’nün gösterisi ilgi gördü. Törene katılan her çocuğun elinde oyuncak silah olması dikkat çekti. Çocuklarınız neden silahlı? Sorusuna vatandaşlar, “Bu bizim geleneğimiz. Kurtuluş törenlerinde onlar da silaha sarılarak bu çoşkuyu doyasıya yaşıyor” derken, bazı vatandaşlarda, “Aslında çocukları silaha alıştırmamak lazım” dedi..

       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!