Bu da yan oturma cezası

Güncelleme Tarihi:

Bu da yan oturma cezası
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 10:52

İZMİR'de bir ilköğretim okulunda, öğretmen G.İ'nin çok yaramaz olduğu gerekçesiyle 1/A sınıfı öğrencisi 7 yaşındaki E.C'yi arkadaşlarından ayrı, kapının yanına yazı tahtasına yan olarak konulmuş sırada oturma cezası verdiği öne sürüldü.

İŞTE O CEZA

Yaramazlık cezası iddiası, suçlamaları kabul etmeyen öğretmen G.İ ile “öğretmen oğlumuzu dışladı, gözden çıkardı” diyen anne G.C. ve baba M.C.'yi karşı karşıya getirdi. Öğrenciler, sınıf arkadaşlarının yaramazlığını da ceza için kapı kenarına ayrı oturtulduğunu da doğrularken, “Çok yaramazlık yapıp bizi dövüyordu, o yüzden öğretmen ayrı oturttu, biz üzülmedik” dedi.

Baba M.C,  birinci sınıfında okuyan oğlu E.C.'nin hak etmediği bir cezaya çarptırıldığını, bu yüzden psikolojinin bozulduğunu iddia etti. Oğlunun arkadaşlarından farklı bir şekilde ayrı oturtulduğunu rastlantı sonucu görüp öğrendiğini belirten M.C., iddialarını şöyle sıraladı:

“3 gün önce oğlumu doktora götürmek için okula gittim. Oğlum ve iki arkadaşı öğretmenler odasındaydı, öğretmenleri orada ders yaptırıyormuş. Oğlum eşyalarını alsın diye sınıfına gittik. Oğlum kapının kenarında tahtayı bile görmeyen bir sıraya oturunca sordum. Bana uzun süredir bu sırada oturduğunu söyledi. İnanamadım. Çünkü arkadaşlarından ayrı ve cephesi bile tahtaya bakmayan bir sıraydı.

Bu durumu tespit etmek için cep telefonumla fotoğraf çektim. Sınıfa gelen öğretmeni buna karşı çıktı, fotoğraf çekemeyeceğimi söyledi, güvenlik görevlisini çağırdı. Benim oğlumla artık bir ilişkisinin kalmadığını söyledi. Oğlumun yaramaz olduğunu ben de biliyorum ama bu normal, o yaşlardaki çocuk yaramazlığı. Yani her çocuk kadar yaramaz. Oğluma böyle bir ceza verilmesi beni çok üzdü. Bu durum sadece oğlumun değil, benim ve annesinin de psikolojisini bozdu. Şimdi psikoloğa gidiyoruz. Bu uygulamayı okul idaresine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettim. Artık oğlumu okula göndermeyeceğimi söyledim. 3 gündür ne arayan ne soran var. Böyle eğitim olmaz. Öğretmeni oğlumuzu dışlamış, gözden çıkarmış. Öğretmeni hep oğlumuzun yaramazlığından şikayet ediyordu. Hiperatkif diyorlardı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Kliniği'ne götürdük, herşey normal raporu verildi. Ama şimdi bu yaşadıklarımızdan sonra ailece psikoloğa gitmeye başladık.”

YER DEĞİŞTİRİYORLAR

Öğrencisine ‘yaramazlık cezası’ vermekle suçlanan öğretmen G.İ ise iddiaların asılsız olduğunu savundu. Her hafta öğrencilerinin yer değiştirdiğini, arkadaki öğrencilerin ön, öndeki öğrencilerin arka sıraya oturduğunu belirten öğretmen G.İ., “Böylelikle uzun boyundan dolayı bir öğrenci sürekli arka sırada oturmak zorunda kalmıyor, hepsi sırayla yer değiştiyor” dedi. G.İ., öğrencisi E.C.'nin kapı yanında oturmasının bir ceza olmadığını vurguladı. E.C'nin başka öğrencilere zarar verdiğini, dövdüğünü, bunu ailesine iletip psikolojik destek almalarını önerdiğini belirten G.İ., anne-babanın bu öneriyi dikkate almadığını kaydetti. G.İ bu konuda soruşturmaya açık olduğunu da sözlerine ekledi.

ÇOCUKTAN AL HABERİ

Öte yandan sınıf arkadaşları E.C'nin yaramazlığından yakındı. E.C'nin sırada otururken bile kendilerine rahat vermediğini, öğretmenin ceza olarak kapının yanı oturttuğunu belirten öğrenciler, arkadaşlarına böyle bir ceza verilmesine de üzülmediklerini söyledi. Okul Müdürü Mustafa Çolak ise olaydan, öğretmenin veliyi şikayetiyle haberdar olduğunu söyledi. Müdür Çolak, “Veli sınıfta fotoğraf çekmiş, öğretmeni de ittirmiş. Öğretmen arkadaşım gelip bunu haber verdi, şikayetçi oldu. Evet, öğretmen çocuğu ayrı sırada oturtarak doğru yapmamış ama kimsenin de öğretmenimi tartaklamaya hakkı yok. Aileye hep psikolojik destek almalarını, rehberlikle görüşmeleri öneriliyor. Rehberlikle randevularına bile gelmemişler. Sorun var, öğrenci bir gün odama geldiğinde koltuğa oturmadı, uzandı. Ben de bir öğrenci gibi oturması gerektiğini hatırlattım, kapıyı vurup çıktı. Psikolojik destek almaları gerekir, bu veliler ne yapmak istiyor anlayamadım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!