Zayıflamazsa ölecek

Güncelleme Tarihi:

Zayıflamazsa ölecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 12:552dk okuma

ADANA’da, obezite hastalığı nedeniyle 8 yılda 250 kiloya ulaşan 38 yaşındaki Kahraman Zöhre’nin, uyurken aniden solunumunun durup ölebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ARTIK AYAKTA DURAMAYACAK HALE GELD�

Kamyonuyla nakliyecilik yapan 2 çocuk babası Kahraman Zöhre, obezite hastalığı nedeniyle 250 kiloya ulaştı. Aşırı kiloları yüzünden 1 yıldır çalışamayan Zöhre, artık ayakta duramayacak hale geldi. Son aylarda her iki ayağında morluklar ve yaralar oluşmaya başladığını belirten Zöhre, bu durumun kendisini de korkuttuğunu söyledi.

Aşırı kilolarından kurtulup, bir an önce işine dönmek istediğini belirten Kahraman Zöhre, “Artık çalışamaz ve yürüyemez hale geldim. Çok acı çekiyorum. 2 çocuğum da okuyor, kirada oturuyorum. Bağ- Kur primimi ödeyemediğim için yeşil kart çıkarttım. Mideme balon takılması gerekiyor ama bu tedaviyi yeşil kart karşılamıyor. Maddi durumum iyi değil. Ne olur yardım edin. İki çocuğum ve eşime bakabilmek için tedavi olmam gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

DURUMU KRİTİK
Zöhre’yi muayene eden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Gümürdülü ise, hastanın kesinlikle zayıflaması gerektiğini söyledi. Hastanın boyunun kısa olması nedeniyle kilolarının üst sınıra dayandığını, bu nedenle nefes almada zorluk çektiğini kaydeden Doç. Dr. Gümürdülü, şunları söyledi:
“Hastamız, şişmanlığın tüm vücut sistemlerini etkilediği bir durumda. Uyku sırasında solunumu durabilir ve aniden hayatını kaybedebilir. Ameliyattan önce midesine balon takılıp, yağların sarkması ve kilo vermesi gerekiyor. Ama bunu hastanın sağlık güvencisi olan yeşil kart karşılamıyor. 3 bin 500 YTL masrafı var. Bunu hayırsever vatandaşlar karşılarsa, 2 çocuğu olan hastamızı hayata bağlamış oluruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!