Adem, nasıl komaya girdi

Güncelleme Tarihi:

Adem, nasıl komaya girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:00

Almanya’nın Hagen kentinde Türk genci Adem Özdamar’ın nasıl komaya girdiği açıklanamıyor. Ailesi, Adem’i Alman polisinin komaya soktuğunu öne sürerek şikayetçi oldu. Polis ise, Adem’e fiziksel müdahalede bulunduklarını kabul ediyor, ancak, kafatası parçalanacak şekilde nasıl bir "fiziksel müdahale"ye uğradığını açıklayamıyor. Polis, "Uyuşturucu etkisi altındaydı ve peşinde kendisini öldürmek isteyenler bulunduğunu söylüyordu. Birden saldırganlaşınca sakinleştirmek için fiziksel müdahalede bulunmak zorunda kaldık" diyor.

ALMANYA’da Türkler’e yönelik kundaklama olaylarının yankıları bitmeden, polisten dayak yiyen Adem Özdamar adlı Türk gencinin komaya girmesi, Türk toplumu arasında infial uyandırdı. Doktorlar, hastanede 4 gündür yaşam mücadelesi veren Adem için umutlu konuşmuyorlar. Ailesi Alman polisini suçluyor. Adem’in uyuşturucu ve alkol etkisinde bulunduğunu açıklayan polis ise, "Saldırganlaştığı için, sakinleştirmek amacıyla fiziki müdahalede bulunduk" diyor. Adem’in beyin fonksiyonlarına ağır hasar verecek şekilde nasıl bir "fiziki müdahale"ye maruz kaldığı merak konusu. Hagen Emniyet Müdürlüğünden Ulrich Hanki yazılı açıklamasında şöyle dedi: "Kendisini siyah bir adamın takip ettiğini söyleyen şahıs, polis tarafından emniyete alınırken saldırganlaştı. Ancak polislerin müdahalesi sonucu olarak fiziki olarak sakinleştirildi. Uyuşturucu bağımlısı olan kişi daha sonra hastaneye götürüldü. Şu anda yoğun bakımda ve hayati tehlikesi var."

OLAY NASIL OLDU

Olay, Dortmund yakınlarında bulunan Hagen şehrinde pazar günü sabaha karşı 02.00 sıralarında meydana geldi. Adem Özdamar (26) bir miktar alkol aldı ve ardından "Korkuyorum; beni öldürecekler" diyerek eve polis çağırdı. Adem Özdamar’n ailesi ve komşuları, "Adem, gece yarısı ’Beni öldürecekler. Ben bu evde kalamam. Ablamın evine gitmeliyim’ demeye başladı. Bu isteğini yerine getirebilmek için polisi arayıp yardım istedi. Eve gelen polisler, Adem Özdamar’ı yanlarına alıp gitti. Ancak, ablasının evi yerine karakola götürülmüş" diye konuştu.
/images/100/0x0/55ea3d91f018fbb8f87365e7


Karakolda Adem Özdamar ile polisler arasında çıktığı sanılan tartışmada genç adamın, kafasına aldığı ağır darbeler sonunda hastanelik olduğu öne sürüldü. Sabaha karşı karakola çağırılan ambulansla hastaneye götürülen ve hemen ameliyata alınan Adem Özdamar’ın durumu 4 gündür ciddiyetini koruyor.

KAFATASI PARÇALANMIŞ

Adem Özdamar’ı evden alan polislerden biri çıkan kargaşada el parmağının kırıldığını iddia ettiği belirtilirken, 2 günden bu yana komada olan Adem Özdamar’ın aldığı darbelerle kafatasının parçalandığı, vücudunun bir bölümü, kol ve bacaklarında ağır yaralar ve şişmelerin olduğu açıklandı. Doktorların "Şimdilik yapacak birşey yok" dediği Adem Özdamar’ın ailesi ve arkadaşları hastane koridorlarında gözyaşları içinde bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!