Cizre vandalları

Güncelleme Tarihi:

Cizre vandalları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 07:09

İzinsiz gösteride başına taş çarpması sonucu ölen Yahya Menekşe’nin cenazesinde de olaylar çıktı. Taş ve sopalarla 100 kadar işyerinin camları kırıldı, sahipleri dövüldü. Caddeden geçen sivil otobüs ve otomobiller de taş yağmuruna tutuldu. Kaldırımlar söküldü, cadde trafiğe kapatıldı. Karayolları ve Belediye Parkı’ndaki bayraklar da PKK’lılar tarafından indirildi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde teröristbaşı Abdullah Öcalan için önceki gün izinsiz gösteri yapan yaklaşık 150 kişilik grubun polisle çatışması sırasında başına taş isabet etmesi sonucu ölen 15 yaşındaki Yahya Menekşe’nin cenaze töreni de olaylı geçti. Menekşe’nin, sarı-yeşil-kırmızı renkteki beze sarılı tabutu yaklaşık 1000 kişi tarafından camiden alınıp Cizre Asri Mezarlığı’na omuzlarda taşındı. Cenazeye DTP’li belediye başkanları ile parti yöneticileri de katıldı. Cenaze Nusaybin Caddesi’nden geçerken bazı gruplar, açık olan işyerlerine taş ve sopalarla saldırıp 100 kadarının camlarını kırdı, sahiplerini dövdü. Olaylar sırasında otomobil ve otobüsler de taş yağmuruna tutuldu. Göstericiler söktükleri kaldırım taşlarıyla caddeyi araç trafiğine kapattı.

BAYRAĞI İNDİRDİLER

Karayolları 75’inci Şube Şefliği’ne yönelen PKK yandaşları, direkte asılı Türk bayrağını indirdi. Göstericiler daha sonra 300 metre uzaklıktaki Belediye Parkı’ndaki Türk bayrağını da indirdi. Cenazeden sonra ilçeye dönen kalabalık yer yer gösterileri sürdürdü. Dörtyol Mevkii’ndeki Atatürk Heykeli’ne taşlı ve sapalı saldırıda bulundu. Polis, gruba müdahale ederek dağıttı. DTP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan belediye hoparlöründen sükunet çağrısında blundu.

/images/100/0x0/55ea0f05f018fbb8f8686c01
Belediye de gösterilerin durması ve herkesin evine çekilmesi için anonslar yaptı. Havanın kararmaya başlamasıyla ilçenin büyük kesiminde sessizlik hakim oldu.

Yine onlar öndeydi

ÖNCEKİ günkü olaylar sırasında ön saflara sürülen çocuklar, dün yine ön plandaydılar. Çocuklardan bazıları yüzlerini poşularla sarıp gizledi. Zafer işaretleri yapan çocuklar, yerlerden toplayıp, kaldırımlardan kopardıkları taşlarla açık işyerlerine saldırdılar.

Taş polisin ayağını kırdı

/images/100/0x0/55ea0f05f018fbb8f8686c03
GÜVENLİK
güçleri cenaze nedeniyle Cizre’de çok sıkı güvenlik önlemleri alırken, ilçeye başta Şırnak olmak üzere Şanlıurfa, Siirt ve Gaziantep’ten polis takviyesi yapıldı. Ancak göstericiler Cizre’yi savaş alanına çevirken cenaze töreni boyunca müdahale etmeyen polis, göstericilerin dönüşte ilçe merkezinde gösteri yapmasını önlemek için müdahalede bulundu. Olaylarda görüntü alan gazeteciler tartaklandı. Atılan taşların isabet ettiği 1 polisin ayağı kırıldı. 3 polis yaralandı. Olayların sürmesi üzerine bu kez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Tank Taburu’ndan askerler Hükümet Konağı önünde konuşlandırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!